Hoppá! Fehérváron is nyert a Falco

Elképesztően nagy lépést tett a döntő első felvonásán a Sekulovic-legénység azzal, hogy elvette az Alba pályaelőnyét.
 
 
 
 
 

Hoppá! Fehérváron is nyert a Falco

Elképesztően nagy lépést tett a döntő első felvonásán a Sekulovic-legénység azzal, hogy elvette az Alba pályaelőnyét.

A Kodály Zoltán Általános Iskola tanulói énekelték el a himnuszt a férfi döntő első mérkőzése előtt. A feldobás után az Alba hozta el a labdát, de Pustahvar triplája volt a meccs első kosara, amely után Mohammed és Lóránt egy-egy duplájával fordított a kupagyőztes. Govenst kivették a játékból a hazaiak, Lóránt és Pustahvar vívott külön csatát egymással az elején. Gond volt a vendégek védekezésével, Taylor távolija után jött Shepard gyorsindítása, a negyedik percben már 13-5 volt az állás, Sekulovic időt is kért. 8-0-val hamar egyenlítettek a sárga-feketék, 13-13-nál már Dzunic hívta magához övéit. Fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak a folytatásban a csapatok. A fehérváriak gyors játékuknak köszönhetően könnyebben szerezték a kosarakat, a Falcónak nagyon meg kellett szenvednie minden pontért. Govens extra „sarok triplájával” zárult az első negyed (18-19).

Lóránt köszönt be a palánk alól, majd Edwards zsákolt egy gyorsindítás után. Az Alba diktálta a tempót, de a Falco egy pillanatra sem szakadt le, köszönhetően jó távoli dobószázalékának. Lóránt viszont tarthatatlannak bizonyult. A második negyed derekán ismét hullámvölgybe kerültek a vasiak, 32-27-nél megpróbálta megtörni a kék-fehérek lendületét Sekulovic. Sikerült, Govens újabb két extra hármasa demoralizálta az Albát, 34-35-nél ismét fordítottak a vendégek, Dzunic lépett az asztal felé. Mohammed távolijával és Shepard 2+1-es akciójával azonnal visszavette a vezetést a Fehérvár. 42-35-ről lett 42-40, de egyenlíteniük, illetve fordítaniuk már nem sikerült a vendégeknek. A félidő stílszerűen Medford triplájával ért véget (44-43).

Mohammed középtávolijával folytatódott a játék a fordulás után, de másfél perc után újra a Falco járt előbbre. Govens nagyon elkapta a fonalat, már úgyis bedobott mindent, hogy „az arcában voltak” a védők. 50-57-nél a Falco meglógott hét egységgel, Dzunic azonnal időt kért a huszonötödik percben. Govens rátett két büntetőt, ekkora különbség még nem volt a meccsen a csapatok között. Edwards villant kettőt, Sekulovic rögtön felmutatta a T-betűt. Váradi a huszonnyolcadik percben a kipontozódás szélére került, miután megkapta negyedik faultját. 59-61-ről indult a záró felvonás.

Pustahvar köszönt be hosszú idő után ismét távolról. Edwards javult hatalmasat, duplája után három büntetőt is a helyére küldött, ismét egál, majd Farr triplájával már a fehér mezesek álltak jobban (67-64). Megtorpant a Falco, 10-3-mal nyitott az Alba, miközben Govens is megkapta a negyedik hibáját. Ennek ellenére továbbra sem adta fel, és visszajött 70-69-re a Falco, sőt Medford pillanatai után elbizonytalanodtak a Fejér megyeiek, 72-73-nál gyorsan időt kért Dzunic. Taylor és Govens szerzett kosarat, Mohammed pedig ellépte kritikus pillanatban. Barham és Medford együttes erővel szerzett labdát, előbbi zsákolással fejezte be az akciót. Tóth odaütött Edwardsnak, aki mindkét büntetőjét bedobta (76-77). Hosszú percekig állt a játék videóbírózás miatt, a játékvezetők nem engedélyezték a Medford-Tóth cserét, ami akár döntőnek is bizonyulhatott volna, hiszen a sárga-feketék erőcsatára sorozatban négy büntetőt hagyott ki, de belefért, mert közben Edwards is rontott közelről egy ziccert.

Minkét csapat hatalmasat küzdött, és bebizonyították, hogy valóban a bajnokság két legerősebb csapata játssza a döntőt. Izgalmas meccsen, nüanszok döntöttek a Falco javára, amely azzal, hogy elvette ellenfele pályaelőnyét, nagyot lépett előre. Érdekesség, hogy Srecko Sekulovic együttese a rájátszásban eddig minden riválisa (Kaposvár, Körmend, Alba) ellen tudott nyerni idegenben.

Branislav Dzunic, az Alba Fehérvár-Puebla Plus vezetőedzője: Egylabdás meccs volt, nehéz lenne megmondani, hogy hol ment el a meccs. Nüanszokon múlt az egész, egy kicsit higgadtabb és precízebb volt támadásban a Falco, mi kicsit kapkodtunk a döntő pillanatokban. Keményen dolgoztunk azért, hogy legyen esélyünk nyerni, volt is, de egyszer lépéshibát követett el Mohammed, egyszer pedig Edwards nem tudta befejezni kosárral az akciót. Jó meccs volt, gratulálok a Falcónak, mert egy kicsit jobbak voltak. Szombaton idegenben ennél jobban, összeszedettebben kell játszanunk.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A szezon közben mindenki arról beszélt, hogy milyen gyengék vagyunk idegenben, tessék, most, amikor igazán kellett, megmutattuk. Nagyon kemény, nehéz és férfias meccs volt. Ha a végén Tóth Norbi bedobja a büntetőket, akkor nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de nekem éppen elég az egy pont is. Előzetesen megbeszéltük, hogy szeretnénk lassítani a mérkőzés tempóját, nem akartunk belemenni a gyors játékba, mert azt tudtuk, hogy az Albának kedvez. Az első félidőben tizenhárom pontot kaptunk tranzíciós játékból, utána, amint kontrollálni tudtuk a lepattanókat, jött is az eredmény. Itt nagyon nehéz nyerni Fehérváron, most 1-0, de ez nem jelent semmit, koránt sincs vége a párharcnak. Remélem, szombaton hazai pályán is tudunk nyerni.

 
 
 • 6nagy5208312017június08.22:40ÚjVálasz

  Örülök, hogy megtaláltál bordeux! Szoktam fikázni a csapatot a Te szóhasználatoddal, de akkor, amikor szerintem rosszul játszott! Ez baj? Ne akard, hogy ezért Tőled bocsánatot kérjek! Engedd meg, hogy úgy szurkoljak a csapatnak, ahogy én szeretnék!

   
 • 5szurkoloo2017június08.21:31ÚjVálasz

  Ez fantasztikus volt srácok! Köszönöm, hogy ennek a csodás CSAPATNAK szurkolhatok. Szurkolók is hazai pályát teremtettek Fehérváron. Viszont most kell nagyon figyelni. Szombaton remélem telt ház lesz az Arénában, és olyan pokoli hangulat, hogy csak mi nyerhetünk.
  Hajrá FALCO!

   
 • 4bordeux2017június08.19:49ÚjVálasz
  Idézet: nagy520831
  Fantasztikus, amit a csapat produkált! Még a bírók, a videjózással sem tudták kihozni az Albát győztesnek! Titokban bízom a folytatásban!
  ...

  El se hiszem,hogy éppen nem a csapatot fikázod mint mindig !

   
 • 3realista2017június08.09:38ÚjVálasz

  Sekulovic megtanitotta ésszel,higgadtan játszani a csapatot.
  Vége a korábbi rohanós.észnélküli játéknak.
  Persze Govens maga a csoda,csak tudjuk megtartani!
  Nyugalom,semmi elbizakodottság,szerényen és koncentráltan a végéig!

   
 • 2belabo2017június08.00:03ÚjVálasz

  Grat a csapatnak és a szurkolóknak!

   
 • 1nagy5208312017június07.22:43ÚjVálasz

  Fantasztikus, amit a csapat produkált! Még a bírók, a videjózással sem tudták kihozni az Albát győztesnek! Titokban bízom a folytatásban!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!