Az alapszakasz első helyéért száll harcba a Falco

Váradiék visszavágnának a kupavereségért a Szolnoknak.
 
 
 
 
 

Az alapszakasz első helyéért száll harcba a Falco

Váradiék visszavágnának a kupavereségért a Szolnoknak.

Újra összecsap egymással a Magyar Kupa két döntőse, a bajnoki listavezető Szolnok és a második helyezett Falco a 24. forduló nyitó meccsén. A találkozó tétje gyakorlatilag az alapszakasz első helyének megszerzése lesz. Decemberben, az Aréna Savariában 95-77-re a sárga-feketék nyertek.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Négyszer találkoztunk már a szezonban a Falcóval, kétszer a nemzetközi porondon, egyszer a Magyar Kupában, egyszer pedig a kupadöntőn, tehát jól ismerjük egymást. A szombathelyieknek nagyszerű csapatuk van, az utóbbi időben sérülések és betegségek nehezítették a dolgukat, de úgy tudom, most már újra teljes csapattal állnak fel. Jó formában vannak, biztos, hogy nagyon motiváltak is, akárcsak mi. Jó meccsre számítok, remélem, hogy mindenki élvezni fogja. Ellenfelünk sok pick and rollt erőltet Váradival, Govensszel és Perllel az élen, illetve a kiosztásaikból rendre lehetőségeik vannak a kinti dobásokra. Gyorsak, képesek alacsonyabb szerkezetben, „smallballt” játszani, tele vannak jó dobókkal. Kulcskérdés lesz ezeknek a szituációknak a levédése. Mindenkire számíthatok.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Igazi rangadó lesz, hiszen a listavezető otthonában lépünk pályára. Erős meccset várok, biztos, hogy nagy csata lesz, hiszen győzelem esetén még lesz esélyünk az alapszakasz megnyerésére is, a Szolnok viszont nyilván be akarja biztosítani az első helyét. A hazai pálya előnye mellettük szól, de ha jobban tudunk védekezni és nem engedjük, hogy elkapja a ritmust az Olaj a távoli dobások és a gyorsindítások tekintetében, akkor lehet sanszunk. Az egész csapatuk nagyon jól fut, Vojvoda és Perry életveszélyesen tüzelnek, minden hibát könyörtelenül megbüntetnek. Végig koncentrálni kell, nem szabad őket könnyű kosarakhoz engedni. Voltak ugyan kisebb problémáink, de jelen állás szerint mindenkire számíthatok, természetesen megpróbáljuk a bravúrt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!