A Magyar Kupa döntőjében a Falco

A szombathelyieknek nem okozott gondot az ASE legyőzése.
 
 
 
 
 

A Magyar Kupa döntőjében a Falco

A szombathelyieknek nem okozott gondot az ASE legyőzése.

Guinn hármasával indult a meccs, Borisov felelt rá, majd Ruják is eredményes volt kintről, ráadásul kétszer is (3-9). Belealudt a Falco a kezdésbe, ráadásul a több szituációt is vitató Szekulovics edző technikait kapott (8-15). Ezzel aztán felrázta csapatát, Tóth büntetőivel már a szombathelyiek vezettek (20-19). Az utolsó percben beállt Perl, az első negyed 20-21-el ért véget.

Két és fél perc után, 24-23-nál időt kért Cizmic. Mindkét csapat magas szerkezetben játszott, a Falcóban fent volt Taylor és Tóth, a másik oldalon pedig Eilingsfeld, Ogunyemi és Guinn is. 28-21 után futott egy 8-0-át a Paks, Szekulovics időt kért. Visszaestek a csapatok a pontgyártásban, a félidőre 34-32-vel mentek pihenni.

5-0-val indított a Falco, amely már héttel is vezetett. A Paks azonban nem adta fel, és mindig visszajött. Szoros volt a meccs, de továbbra is a Szombathely irányított, ráadásul Hinds a 27. percben összeszedte a negyedik faultját. 52-46-nál időt kért az ASE. 57-48-nál meglógott kilenccel a „hazai” csapat. Tóth Norbert kosarával zárult a harmadik felvonás (59-53).

Váradi ziccerével először lett kétszámjegyű a különbség. Borisov tett rá egy triplát a bal sarokból, 64-50-nél időt kért Cizmic. Hinds ziccere után jött egy újabb Borisov-hármas. Úgy tűnt, szétesett a Paks, de azért még egyszer tízre visszajött. A fordításra azonban már nem volt esélye, mert a vasiak okos, taktikus hajrát produkáltak. A Szrecsko Szekulovics által irányított csapat nyolc év után jutott ismét döntőbe.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Nagyon jól felkészültünk, jól dolgoztuk, ennek köszönhető, hogy hosszú idő után újra döntős a Falco a Magyar Kupában. Szerintem jó úton járunk. Nagyon jó ellenfél volt a Paks, mindig nehéz ellene játszani. Gratulálok kollégámnak is, ők is jó munkát végeznek, remélem, hogy holnap megnyerik a bronzérmet. Köszönöm a szurkolóink támogatását, nagyon jó emberek, ilyen messzire is ilyen sokan elkísértek minket. Remek hangulatot teremtettek, ez nekünk sokat jelent.

Teo Cizmic, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, megérdemelten nyert, hiszen uralta a meccs nagy részét. Jó csapatuk van, egységes, néhány dolgot megcsináltunk abból, amit elterveztünk, de ez ma nem volt elég, és időnként szerencsénk sem volt. Sok sikert kívánok a szombathelyieknek a döntőhöz.

 
 
  • 1lalika2018február17.18:41ÚjVálasz

    csak okosan,megfontoltann és eredményesn.Jó védekezés,egyből 60 körül a kapott pont...
    Szoritunk! Végre sikerüljön valakinek valami valódi siker, ezért a városért!!!!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!