Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - JP Auto-Jászberényi KSE 

A Kaposvár nem élt a lehetőséggel, hosszabbításban nyert a Falco idegenben

Perl nem játszott, Zsigeranovicsot pedig a második negyedben mentő vitte el Ivosevvel való ütközése után. Hosszabbítás döntött.
 
 
 
 
 

A Kaposvár nem élt a lehetőséggel, hosszabbításban nyert a Falco idegenben

Perl nem játszott, Zsigeranovicsot pedig a második negyedben mentő vitte el Ivosevvel való ütközése után. Hosszabbítás döntött.

A sérüléssel bajlódó kulcsemberek közül Kaposváron Baki bemelegített a társakkal együtt, ahogy Borisov is vállalta a játékot a vasiaknál, legjobb játékosára, Perl Zoltánra viszont nem számíthatott Szekulovics edző.

Hendlein kosara nyitotta a találkozót, aztán a KKK ezt követően három kihagyott mezőnykísérlettel folytatta. Ki is használták ezt a vendégek, akik közül Váradi és Pustahvar szórt be egy-egy triplát. Hiába jött aztán Váraditól az újabb hármas is, előtte Ivosev zsákolt, majd azt követően Spica hozott össze egy 2+1-et. Váradi Benedek újabb villanása után egy betörés utáni ziccerből megszerezte már nyolcadik pontját is négy perc alatt, de Gibbs hármasával tovább tapadt a KKK. Nem sokkal később Hendlein talált be közelről, ezzel pedig visszaszerezték a hazaiak a vezetést. (14-13) Szekulovics kért időt ekkor, s azt követően is teljesen kiegyenlített maradt a mérkőzés. Az első negyed legvégén Dunn hagyott ki egy hármast, a lepattanóból indulva pedig Váradi szerezte meg tizenkettedik pontját, amivel egy pontra felzárkózott a Falco. (26-25)

A játékvezetők engedték a kemény játékot, több ütközés után is néma maradt a „sporik” sípja, ennek pedig Zsigeranovics itta meg a levét. A szerb center Ivosevvel ütközött a palánk alatt, ami után elterült a földön, s komoly ápolásra szorult, mivel vérzett a szája - a legfrissebb hírek szerint agyrázkódást szenvedett, ami miatt kórházba szállították kivizsgálásra, s már nem is tért vissza a pályára. A második játékrész sokkal pontszegényebb volt, a negyed féltávjához közelítve 6-5-re álltak a csapatok. Amíg az egyik oldalon Váradi villogott, addig a Kaposvár pontfelelőse Ivosev volt, aki a hatodik percben dobott triplájával, valamint az azt követő zsákolásával tizenhatnál járt. Ekkortájt újra belelendültek a felek támadásban, Gibbs hármasára Pustahvar válaszolt kintről, egy pontos vezetéshez juttatva ezzel övéit. (39-40) Ekkoriban Spica három faulttal a padon ült, ráadásul már bónuszban is volt a házigazda, de nem tudott ebből előnyt kovácsolni a Falco. Két igen komoly teljesítmény is közrejátszott ebben: Ivosev a félidőben 26 pontnál járt, Hendlein pedig a pattanókat gyűjtögette serényen, összesen tízet szedett le.

A harmadik negyed 46-43-as állásról indult, Ivosev pedig ott folytatta, ahol abbahagyta: az ő 2+1-e nyitotta a játékrészt. A KKK tartani tudta néhány pontos előnyét. A hazaiak nem ismertek elveszített labdát, és ha támadásban nem csúsznak be hibák, már a tízet súrolhatta volna a fór. De nem így volt, Govens hármasával pedig egy pontra felzárkóztak a sárga-feketék. Hiába jött ezután Gibbstől egy 2+1, nem sokkal később Norfleet is összehozott egyet, amivel már 61-60-ra a Falco állt előrébb. De volt újabb fordulat: Tóth Norbert kapott technikait színészkedésért, ami után Dunn dobott be egy büntetőt, majd a labdabirtoklásból Ivosev harcolt ki egy faultot és hozott össze szintén egy pontot a büntetővonalról. A Falco azonban újra sebességet váltott, s Borisov kettesével, valamint Pustahvar hármasával ellépett öt ponttal, egy perccel a negyed vége előtt.

Ebből az előnyéből végül három pontot tudtak megtartani a vasiak, s így 68-71-es állásról folytatódhatott a csata a záró etapban. Szekulovics legénysége 6-0-val indította a játékrészt, s mivel így tetemesnek mondható előnyre tett szert a Falco, Fekete Ádám azonnal időt kért. Hiába próbált zárkózni Gibbs hármasával és Dunn büntetőivel a KKK, Pustahvar negyedik triplája továbbra is távol tartotta a hazaiakat (73-80). A negyedik perc végén tovább fogyatkozott a Szombathely, Norfleet ugyanis beütötte ötödik faultját. Ki is tudta használni ezt a Kaposvár, s öt perccel a vége előtt egészen 80-82-ig visszakapaszkodtak Hendleinék. A nagy hajrá után még maradt is a kaposvári tankban, s két és fél perc múlva már a vezetés megszerzéséért támadhattak, Ivosev két büntetője után pedig már 87-85-öt mutatott az eredményjelző. Ám a vendégeknek is voltak még tartalékaik, s Govens kettese, valamint Váradi 2+1-e után ismét előnyben volt a Szombathely. Spica kosara után 89-90-es állásról kezdődött meg az utolsó perc, amely előbb egy szombathelyi eladott labdát, majd egy hazai időkérést tartogatott. A csapatok taktikai értekezlete után Spica két büntetőjével megszerezte a vezetést a KKK, majd a túloldalon Tóth Norbertet faultolták, aki kettőből egy büntetőt váltott pontra így csak egyenlíteni tudott a Szombathely. A Kaposvár végig támadhatta volna a negyedből hátralévő időt, de Dunn eladott labdája után még maradt pár másodpercük a vasiaknak, hogy megnyerjék a meccset, Govens „buzzerje” viszont célt tévesztett.

A szezon során a KKK így másodszor is túlórára kényszerült hazai pályán, a legutóbbiról pedig rossz emlékeik lehettek, hiszen a Kecskemét nyerni tudott hosszabbításban a somogyi megyeszékhelyen még az ősszel.

Faultokkal és büntetőkkel indult a ráadás, s nagy érvágás volt a hazaiaknak, hogy Dunnt az ötödik faultja miatt hamar elvesztették. Folytatódott az idegek harca a pályán, hol egyik, hol másik csapat állt előrébb egy-egy ponttal, ráadásul egy újabb ember, Pustahvar is kipontozódott, ami hasonlóan nagy veszteség volt a Falcónak, mint a KKK-nak Dunn. Másfél perccel a vége előtt az addigi legnagyobb különbség alakult ki a hosszabbításban, Govens büntetőivel hárommal vezetett a Szombathely. Jött azonban egy Spica középtávoli, majd egy jó hazai védekezés - lejárt a támadóideje a vendégeknek -, így fél perccel a végső dudaszó előtt Spica újabb kosarával már a Kaposvár vezetett. Az izgalmakat Tóth Norbert tudta fokozni, 19 másodperccel a vége előtt ugyanis egy közelivel visszaszerezte a vezetést. (102-103) De hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog, Ivosev is bedobott két büntetőt, ami után nyolc másodperce maradt megnyernie a meccset a Falcónak. Az egyik legrosszabb eshetőség történt meg a Kaposvárral aztán. Govens faulttal együtt dobott egy kettest, majd az amerikai direkt kihagyta a büntetőt, s három másodperccel a vége előtt ugyan Spica dobhatott a saját térfeléről a győzelemért, de a távoli kimaradt, így heroikus csatában a vasiak nyerték ezt a parázs csatát.

Forrás: BB1.hu
 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!