A Falco az Alba segítségét kéri a rasszista szurkolók kiszűréséhez

A vasiak remélik, hogy az MKOSZ nem csak a Falcóval és Pointerrel, hanem Hortonnal szemben is indít fegyelmit.
 
 
 
 
 

A Falco az Alba segítségét kéri a rasszista szurkolók kiszűréséhez

A vasiak remélik, hogy az MKOSZ nem csak a Falcóval és Pointerrel, hanem Hortonnal szemben is indít fegyelmit.

Az Alba Fehérvár és a Brigade szurkolói csoport után a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata is közleményt adott ki az elődöntő párharc eseményeivel kapcsolatban. Változtatás nélkül közöljük a sárga-feketék levelét.

A FALCO-VULCANO Energia KC kosárlabda csapatának közleménye

Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy a FALCO-VULCANO Energia KC – Alba Fehérvár kosárlabda bajnoki elődöntő eddigi két mérkőzése nem a csapatok pályán nyújtott remek teljesítményéről szól, hanem egyes játékosok, vezetők és szurkolók sportpályára nem illő viselkedéséről.

A FALCO-VULCANO Energia KC csapata és vezetése is mélységesen elítéli azokat a magukról megfeledkező szurkolóinkat, akik a tegnapi székesfehérvári mérkőzésen huhogtak az Alba-Fehérvár színesbőrű játékosainak. A magunk részéről megteszünk mindent annak érdekében, hogy ilyen a jövőben egyik mérkőzésünkön se fordulhasson elő szurkolóink részéről. Amennyiben a rendező klub rendelkezésünkre bocsátja a székesfehérvári sportcsarnok biztonsági kamerájának felvételeit, megkíséreljük azonosítani a rasszista megnyilvánulásban résztvevő személyeket és velük szemben a sporttörvény rendelkezéseiben biztosított lehetőségeinkkel élni fogunk.

Értetlenül állunk azonban az Alba-Fehérvár kosárlabda csapatának közleménye előtt, amely azt állítja, hogy szurkolóink részéről már az első szombathelyi mérkőzésen is folyamatosan rasszista megnyilvánulások érték az Alba-Fehérvár színesbőrű játékosait. Ezt a valótlan állítást a leghatározottabban visszautasítjuk. Ilyen nem történt ezen a mérkőzésen, ezt eddig sem a székesfehérvári klub vezetése, sem a sporttelevíziónak a mérkőzést követően nyilatkozó csapatkapitánya sem említette, tette szóvá sehol. Történt azonban olyan, hogy az Alba-Fehérvár színesbőrű játékosai a mérkőzés folyamán több alkalommal is mutogattak a szombathelyi szurkolóknak, hergelték a közöséget, provokálták játékosainkat. Több alkalommal előfordult az is, hogy az Alba-Fehérvár erre a mérkőzésre nem nevezett, a második mérkőzésen a szurkolóinkon verekedéssel elégtételt venni kívánó és ezért kiállított játékosa a játéktérre lépve szinte minden, az Alba-Fehérvár csapatát sújtó játékvezetői ítéletet gúnyos tapssal kísért, vagy a vendég kispad mögötti plexit ütötte. Több alkalommal előfordult az is, hogy a vendégcsapat vezetőedzője magából kikelve hevesen reklamált a játékvezetőknél, a mérkőzés ellenőrénél a neki nem tetsző játékvezetői ítéletek után, amely reklamálást jóval a mérkőzés vége után sem hagyta abba.Az indulatok gerjesztéséhez az Alba-Fehérvár csapatkapitánya is hozzájárult azzal, hogy a mérkőzést követő interjúban a televízió nyilvánossága előtt gúnyosan „gratulált” a mérkőzés játékvezetőinek.

Végezetül reméljük, hogy az MKOSZ Fegyelmi Bizottsága az eset felvételének megtekintése után nem csak klubunkkal és Sir’Dominic Pointerrel szemben indít fegyelmi eljárását, hanem Christopher Hortonnal szemben is, aki csapattársával együtt szintén rátámadt szurkolóinkra, de őt a játékvezetők elmulasztották kiállítani.

FALCO-VULCANO Energia KC csapata

 
 
  • 1belabo2018június02.00:03ÚjVálasz

    Ellenségek szerzésére nagyon alkalmas ez a gyerekes megnyilvánulás. Annyit kellett volna mondani, hogy bocs, ezentúl majd igyekszünk nem huhogni, és pont.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!