Falco-vereség nemzetközi porondon

A Novgorod jobban bírta a végét.
 
 
 
 
 

Falco-vereség nemzetközi porondon

A Novgorod jobban bírta a végét.

A találkozót a helyszínről tekintette meg Sztojan Ivkovics, a magyar férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya. A vendégeknél már játékra jelentkezett az új center, a napokban igazolt belorusz klasszis, Vladimir Veremenko. A vendégeket a nagy távolság ellenére is elkísérte öt lelkes orosz szurkoló. Egyébként egész meccsen extra volt a hangulat.

Tóth Norbert 2+1-es akciója után fordított az ellenfél. Jelovac két perc után három faultot szedett össze, akárcsak a hazai oldalon Váradi, egy perccel később. Érkezett is a deréksérüléséből lábadozó Norfleet. Egy tripla + két büntetős akcióval elmentek hattal az oroszok (11-17), akik parádésan dobtak távolról. Az első negyed Zsigeranovics kosarával zárult (19-22).

Elég keményen, sőt néha már túl keményen játszott a Novgorod. Megint elmentek hét ponttal a fekete mezesek, de aztán beállt Pustahvar, és tripláival visszahozta 29-30-ra a Falcót. Időt is kért Lukics a 15. percben. Hiába, fordítottak is a vasiak. A félidőre aztán mégis hátrányba kerültek, Perl egy büntetője után 42-43 állt a táblán a szünetben.

A fordulás után sok volt az eladott labda mindkét oldalon. A 23. percben, 44-51-nél időt kért Szekulovics. Semmit sem puhult a BC NN játéka. Váradi büntetőkkel egyenlített (56-56). Amint újra csapatként funkcionált támadásban, visszavette az előnyt a Szombathely. Egy perc volt hátra a harmadik etapból, amikor 63-56-nál Lukics kért időt. Perl és Govens húzta a Falco szekerét. Az amúgy félelmetesen célzó Komolov triplája már időn túli volt, így maradt a 63-56.

Szó szerint ütöttek-vágtak az oroszok, ráadásul 5-0-val kezdtek. Nagyon kellett Govens triplája a hazaiaknak. „Beragadt” az eredményjelző, majd Váradi hintett egy trojkát. Tóth Norbert egy középtávolit tett rá, 71-61-nél időt kért a vendég együttes. Innentől aztán leblokkolt a magyar csapat. Két gyors triplával és egy tiszta ziccerrel vissza is jött a rivális (71-69). Fáradni látszott a Falco, három perccel a vége előtt időt kért Szekulovics. Az extrán dobó oroszok 74-74-nél kiegyenlítettek egy távolival. A hajrából is ők jöttek ki jobban, kimaradtak a hazai dobások, ők viszont magabiztosan büntetőztek. Bár nagyot küzdött, összességében egy nyerhető meccsen veszített a Szombathely.

A lefújás után az egyik sárga-fekete szimpatizáns kissé csalódottan meg is jegyezte a másiknak a lelátón: „Most mit vártál? November 7. van, ma nem nyerhettek a magyarok a ruszkik ellen…”

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a Novgorodnak, negyven percen keresztül nagyon kemény védekezést kaptunk. Ettől függetlenül sem játszottunk rossz meccset, vezettünk tíz ponttal is, de a hajrában sok apró hibát követtünk el, és egy olyan csapat, mint a Nyizsnyij, ezt rögtön meg is büntette. Nagyon gyenge volt a hárompontos dobószázalékunk, 22 % hazai pályán az elég rossz. A többi statisztikai mutató nagyjából egál volt. Masszív, jó csapat ellen kaptunk ki, tele voltak magas, minden poszton rutinos játékossal, nagyon nehéz volt ellenük játszani. Ráadásul most már Veremenko személyében jött hozzájuk egy plusz egy ember is a rotációjukba, aki szintén egy nagyon rutinos, klasszis Euroliga-center, sokat jelentett, még úgy is, hogy csak néhány napja van velük. Próbáltuk kihozni magunkból, amit bírtunk, hasonló meccs volt, mint az oroszországi, a végén megálltunk, csináltunk pár hülyeséget. Ez a különbség a két csapat között. Köszönöm a szurkolóink támogatását, megyünk tovább.

Zoran Lukics, a Nyizsnyij Novgorod vezetőedzője: Gratulálok az ellenfélnek, nagyon jól játszottak, tudták mit akarnak. Sajnos azt kell, hogy mondjam, 35 percig ők uralták a meccset, mi sok hülyeséget csináltunk, csak rohantunk a Falco által diktált tempó után. A végén sikerült visszajönni a meccsbe, az utolsó néhány percben meghozta az eredményét a védekezésváltás, nagyon agresszíven kezdtünk el játszani, végre azt csináltuk, amit edzésen gyakoroltunk. Az utolsó két-három meccsünkön szörnyűen játszottuk, de ma kiválóan működött a taktikánk. Néhány játékosok a másodosztályból jött, rutintalanok, nem állnak még készen egy ilyen szintű meccsre. El kell azt is ismerni, ma szerencsénk is volt. A Falco nagyon szép, látványos, és élvezhető kosárlabdát játszott, sokkal jobb eredményeket kívánok nekik, mint a mai. Már csak azért is, mert egy kiváló edző ül a kispadjukon.

 
 
 • 6realista2017november08.10:18ÚjVálasz

  Ugy látszik Norfleet a FALCO Dudása és Grumicsa?

   
 • 5realista2017november07.22:34ÚjVálasz

  Az a fránya védekezés,pedig van hozzá elég mammutunk...

   
 • 4nagy5208312017november07.22:29ÚjVálasz

  Ja, és a füttymestereknek köszönhetjük, hogy csak ennyi lett a vége! Ha nem hazai pályát fújnak, lehet, hogy 30?

   
 • 3nagy5208312017november07.22:24ÚjVálasz

  A BB1-en olvasottakkal értek egyet! Ezt Szrecsko cseszte el! Bár nem értek a kosárlabdához, több kérdésem lenne:
  -Milyen tapasztalatokat, rutint tudnak szerezni a játékosok, az ilyen nemzetközi meccseken? Az évente cserélődő játékosállománynak milyen nemzetközi rutint kell biztosítania az egyesületnek? /Borisov Szolnokon elég rutint szerezhetett! Aztán az ő hülyeségén ment el a kinti meccs az utolsó 20 másodpercben!/
  -Láttuk a kinti meccset! Láttuk ezt a csapatot a Szolnok ellen is! Szinte arcról ismertük mindet! /ők bezzeg hülyére verték őket!/ Tudni lehetett, hogy mire képesek! Fizikailag borzasztóan erősek, magasak! Erre mit játszottunk? 1-1-el, 2-2-vel, betörésekkel kinlódtak a mieink, amiket az oroszok nevetve hárítottak, el is ment az önbizalma a játékosoknak! De nem váltottak, továbbra is ezt erőltették!
  -Továbbra sem értem, ha begörcsölnek, miért nem mennek a dobások! Az eddigi vereségeknek meg kell nézni a dobási statisztikáját! A 0-hoz van közel! A ruszkik ma is hajigálták a 3 pontosokat, mi hazai pályán... hát elkeserítő!
  -A FALCO-nak a gyors, rohanós játék volt az erénye! Ma hazai pályán cammogtak! Engedték az ellenfélnek, hogy felállhassanak védekezni, a magasabb, erősebb játékosok ellen ezek után nem sok remény volt!
  -Fáradtak voltak a játékosok? Akkor a Sopron ellen pl. miért kellett végig a kezdő csapatot játszatni? Már a félidőben a fiatalokat kellett volna beküldeni! 10 ponttal ők is le tudták volna hozni a meccset! Azt látom, Szrecsko az utánpótlással tényleg nem foglalkozik!
  Azt mondják az ellenfelek, hogy a magyar bajnokságban a FALCO-nak van a legjobb játékos-állománya! Aztán Paks, Körmend, most meg ezek a ruszkik...! Mi a baj? A nemzetközi porondról ezennel elbúcsúztunk! Volt értelme? Borítékolom, hogy mivel elköszönünk a nemzetközi porondtól, sok játékosunk is el fog köszönni tőlünk! Hát ez van!

   
 • 2idealista2017november07.21:30ÚjVálasz

  Még éretlen a csapat a nemzetközi meccsekhez....

   
 • 1x12342017november07.20:07ÚjVálasz

  Megerdemeltuk!!! Miert nem cserelte le a Varadit pl.?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!