Kivégezte a Falco a MAFC-ot

Esélyük sem volt a vendégeknek. Remek volt a hangulat az Arénában.
 
 
 
 
 

Kivégezte a Falco a MAFC-ot

Esélyük sem volt a vendégeknek. Remek volt a hangulat az Arénában.

A Falco a mellrák elleni kampányhoz csatlakozva ma rózsaszín – ez a küzdelem színe – pólóban végezte el a bemelegítést. Váradi Benedek ezúttal kisebb sérülés miatt nem kapott lehetőséget.

Eleinte a MAFC vezetett, és az első negyedben nem is szakadt le igazán Arsics együttese. Köszönhetően elsősorban Davisnek, aki nagy kedvvel játszott, és tíz pontot dobott az első negyedben. Perl azonban gondoskodott róla, hogy hazai vezetéssel záruljon az első tíz perc. Eb-hősünk remekbeszabott megmozdulásai csak fokozták az amúgy is remek hangulatot. 28-22 állt a táblán az első etap után.

Norfleet kosarával folytatódott a meccs, majd Davis ért el újabb extra kosarat. A 13. percben, Govens triplája után először lépte át a tízet a különbség, 39-27-nél rögtön időt is kértek a vendégek. Belelendült a sárga-feketék tavalyi MVP-je, így az utolsó percben, 51-35-nél megint lépett az asztal felé a vendégek szerb mestere. A végén Govens büntetőivel már húsz volt közte.

A meccs eldőlt. Nem változott a játék képe a szünet után sem. Sőt a különbség csak tovább nőtt, már a harmincat ostromolta a differencia. A 25. perc végén Zsigeranovics faulttal együtt szerzett kosarat, a büntetője előtt újabb időt kértek a fővárosiak. Ez sem használt semmit. Szrecsko Szekulovics már a harmadik negyedben pályára küldte fiataljait. Az ex-mafcos Kucsora triplájával lett meg a harminc (70-39). A piros-feketék ebben a játékrészben a tíz pontot sem érték el. A záró felvonás 76-44-ről indult.

A végére kicsit esett a színvonal – a hangulat azonban semmit sem –, igaz a szombathelyieknél már jórészt csak a fiatalok játszottak. Ők is helytálltak, a különbség csak még tovább nőtt, pedig a vendégek a standard ötösüket játszatták. A Falco esélyeshez méltóan, könnyedén lépett át ellenfelén.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon komolyan vettük a meccset, mindössze az első néhány percben nem azt nyújtottuk, amit megbeszéltünk. Akkor még elég könnyű kosarakat szerzett a MAFC. Utána viszont, amit elkaptuk a ritmust, végig mi kontrolláltuk a mérkőzést, nem volt semmi probléma. Biztos, hogy kicsit fáradtak is vagyunk, ezért is lehetett az első pár perc kicsit lassú játéka. Utána azonban felgyorsultunk, és jobban is védekeztünk, nem volt kérdés a győzelem. Váradi kisebb izomhúzódást szenvedett, semmi komoly, csak azt beszéltük meg, hogy itt lesz a kispadon, ha véletlenül be kell állnia, de szerencsére nem kellett. A MAFC egy nehéz ellenfél, nem szeretek ilyen csapatok ellen játszani, mert nehezebb motiválni a játékosokat, mit például egy Szolnok, Alba vagy Körmend ellen. Örülök neki, hogy a fiatal játékosok nagyon jól játszottak ma este, kaptak elég lehetőséget.

Jovica Arsics, a MAFC vezetőedzője: Nehéz megszólalni egy ilyen meccs után. Kicsivel jobban kezdtünk, mint a legutóbbi meccsünkön, de aztán teljesen szétestünk. Túl nagy különbség van a két csapat között, és ez ma be is bizonyosodott. Rotációban, játéktudásban, szinte mindenben előttünk járnak a szombathelyiek. Gyengén védekeztünk, sok könnyű, tiszta kosarat szerzett a Falco, ráadásul kiváló dobóformát is nyújtottak a játékosaik. Nem tudtunk mit kezdeni velük, már az első félidőben elveszítettük a sanszunkat.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!