Falco-parádé! Nagyon elvertük az Albát

A második félidőben hengereltek Borisovék.
 
 
 
 
 

Falco-parádé! Nagyon elvertük az Albát

A második félidőben hengereltek Borisovék.

Közel négy hónap után megismétlődött a tavalyi döntő Szombathelyen. A vendég szektort leszámítva telt ház fogadta a csapatokat. Markovics vállalni tudta a játékot a vendégeknél. Fenner szerezte az első pontokat. Potyogtak a kosarak, Borisov vezérletével 2-6 után egy 11-0-s szériával fordított a Falco. Govensre nagyon figyeltek a fehérváriak, rádobásig is alig jutott az első negyedben az amerikai. A nyitó tíz perc Kovács Ákos tempójával zárult (21-22).

Markovics triplájával tovább nőtt a vendég előny. A 15. percben, 30-31-nél Szekulovics kérte ki a meccs első idejét. Nem sokkal később Norfleet követett el sportszerűtlen faultot, miután elveszítette a labdát a félpályánál. Mindkét csapat sokat hibázott, leálltak a játékosok a pontgyártással, 32-33-nál Dzunics hívta magához övéit. Sokat állt a játék, az utolsó percben még a Falco és az Alba is elhasznált egy-egy timeoutot. Keller és Filipovity közös „pöcizésére” Borisov egy dudaszós triplával felelt, így a félidőben 39-37 állt az eredményjelzőn.

Keller közelről, Norfleet és Govens távolról próbálkozott, sikeresen. Alaposan elkapták a fonalat kintről a sárga-feketék, Borisov trojkája után, 50-43-nál Dzunics időt kért. Hiába, a hazai hengert nem tudta megállítani. Alig hat perc alatt brutális, 20-10-es rohammal kezdett a Falco. 59-47-nél újra időt kértek a kék mezesek. Pillanatok alatt húsz közte. Harris erőszakolt be egy kosarat a palánk alól, 70-54-ről indult a záró felvonás.

A nagy kérdések eldőltek. Perl büntetői után már a harmincat is elérte a különbség. A végén lehetőséget kaptak mindkét oldalon a fiatalok, ilyen arányban is megérdemelt szombathelyi siker született.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon örülök, az egész csapat kitett magáért. Egy nagyon masszív ellenfelet győztünk le hazai pályán. A paksi gyenge meccsünk után biztos sokakban voltak kételyek, de Bulgáriában már újra jól működtünk, és a mai is rendben volt. Az első félidőben egy kicsit görcsösek voltunk támadásban, lehet a fáradtság is közrejátszott. Norfleet például nem tudott egyetlen pontot sem dobni akkor, aztán a második félidőben már nagyon jól indult. Mi ilyen csapat vagyunk, próbálunk keményen védekezni, és aztán mindig van 3-4 perc, amikor jön egy hullám tőlünk támadásban is. Veretlenek akarunk maradni hazai pályán, nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a szezont Szombathelyen, remélem, hogy így folytatjuk tovább. Köszönjük a szurkolótáborunknak, hogy végig buzdítottak minket, tényleg nagyon nagyot szurkoltak ma este is. Külön köszöntöm azoknak, akik Bulgáriába is elkísértek minket, összesen 3000 kilométert utaztak miattunk, ez nagyon sokat jelent a csapatnak, és személy szerint nekem is.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Először is gratulálok a Falcónak, azt gondolom, a második félidei játékukkal akár ezzel a különbséggel is megérdemelten nyertek. Nekünk sikerült az első félidőben méltó ellenfelei lenni a hazaiaknak, de a második félidőben elsősorban rossz védekezésünkkel, illetve a támadásokban való szervezetlenségünkkel hozzájárultunk egy ilyen eredményhez. De nem akarom elvenni a Falco érdemeit, mert ez elsősorban az ő győzelmük volt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!