Remek játékkal egyenlített a Falco a döntőben

Fikarcnyi esélye sem volt az Albának, vasárnapra maradt a döntés.
 
 
 
 
 

Remek játékkal egyenlített a Falco a döntőben

Fikarcnyi esélye sem volt az Albának, vasárnapra maradt a döntés.

Ezúttal is látványos lézer show-val indult a bemutatás, remek hangulat fogadta a csapatokat, a vendég szektort leszámítva telt ház volt. A találkozót a helyszínről tekintette meg többek között Szalay Ferenc MKOSZ-elnök meleltt Stojan Ivkovic szövetségi kapitány és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Keller Ákosé volt az első kosár, Tóth Norbert egyenlített, és 7-0-val fordított a Falco. Az Alba nagyon feszült és ideges volt, sokat kapkodtak, hibáztak a kék mezesek. Három és fél perc után, 12-4-nél időt is kért Dzunic. Váradi újabb kosara után már tíz volt közte, Barham triplájával pedig 19-6. Aztán hirtelen megtorpant a Falco, 8-2-es rohammal közeledett a Fehérvár. Tizenhárom másodperccel a vége előtt Sekulovic időt kért. Govens nullszögből elengedett dobásával 23-14-es állással zárult az első etap.

Markovics ziccerével folytatódott a játék. Ettől függetlenül sem változott a játék képe, a Falco tovább őrizte megnyugtató előnyét. A negyed derekán, 32-21-nél mégis a hazaiak kértek időt. Lórántot a keddi meccs után finoman fogalmazva sem fogadta szívébe a szombathelyi közönség. Tízen belül került a kupagyőztes, amely egészen 35-29-ig zárkózott. A félidőben Váradi „pöcijével” 40-30 állt a táblán.

Lóránt triplával nyitott a fordulás után, majd Shepard volt eredményes közelről. 42-37-re feljött az Alba. A 23. percben Taylor követett el sportszerűtlen faultot a félpályánál Barhammal szemben, újra kétszámjegyű lett a különbség. Az Alba nem adta fel, de a Falco minden rohamot visszavert. Tóth triplája után, 55-43-nál időt kellett kérnie Dzunicnak. A harmadik etapot Medford büntetői zárták (59-47).

Mohammed szerezte meg negyedik pontját, amire Barham triplával felelt. Bármivel is próbálkozott az Alba, ma kevés volt a sokkal jobban, pontosabban és szervezettebben kosarazó vasiakkal szemben. Lóránt követett el sportszerűtlen faultot, az utolsó negyed derekán elhúzott 71-58-ra a Falco, időt is kért Dzunic. Érdekesség, hogy Taylor a 37. percben szerezte meg első kosarát. A hátralévő időben már nem volt esélye az Albának a fordításra, a sárga-feketék megérdemelten nyertek, és egyenlítették ki a párharcot. Bajnokavatás vasárnap, Székesfehérváron.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a saját csapatomnak, külön a szurkolótáborunknak, fantasztikus volt az atmoszféra, ma tényleg ők voltak a hatodik játékosunk a pályán. Nagyon boldogok vagyok, hogy az utolsó hazai meccsünkön sikerült a győzelem, sajnáljuk, hogy egyszer kikaptunk a szezonban. Nehéz meccs volt, az Alba kettő-egyre vezetett, de sikerült jól felkészülnünk. Tudtuk, hogy mik voltak a hibáink, miben kell javulnunk. Jó ritmust kaptunk el, jól védekeztünk és jól is támadtunk, minden negyedet megnyertünk. Igazi csapatmunka volt. Vasárnap következik az utolsó meccs, azért utazunk Székesfehérvárra, hogy megnyerjük a bajnokságot. Most a nyomás a hazai pályán játszó Fehérváron lesz. Biztos vagyok benne, hogy a Falco ki fogja hozni magából a maximumot, amit eddig csináltuk az nem extra, hanem szuper extra.

Branislav Dzunic, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, azt gondolom, hogy megérdemelten nyerték meg a meccset. Az első negyedben hátrányba kerültünk, utána próbáltunk változtatni, de csak futottunk az eredmény után. Egyszer úgy érzem, a második félidő elején volt pár akció, amit jól kivédekeztünk, és utána a támadójátékunk is gördülékeny volt, sikerült is közelebb jönni, de ezek után nem volt átütőerő a csapatunkban, sem egyénileg, sem pedig csapatként nem tudtuk azt hozni, ami szükséges lett volna a győzelemhez.

 
 
 • 3x12342017június17.07:33ÚjVálasz

  Mennyivel jobb ugye a jatek (es ezert az eredmeny), ha va tempo es "vallalkozasi kedv" a jatekosokban!?, vö. elozo meccsel

   
 • 2belabo2017június16.23:45ÚjVálasz

  Ma jól játszott a csapat, nem egy ember akart mindent megcsinálni, meg is lett a győzelem. Nekem nagyon fontos lenne, hogy bajnokságot nyerjünk. Remélem, nem vagyok vele egyedül, azok is úgy gondolják, akik majd vasárnap személyesen közreműködnek az ügyben.

   
 • 1realista2017június16.23:26ÚjVálasz

  Dzunics sportszerü edző és nem felejtette el a szombathelyi éveit.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!