Hátrányba került a döntőben a Falco

A második negyedben kivették a szombathelyiek kezéből a vezetést.
 
 
 
 
 

Hátrányba került a döntőben a Falco

A második negyedben kivették a szombathelyiek kezéből a vezetést.

A korábbiakhoz képest felforgatott kezdőcsapattal állt fel a Falco, Barham helyett Kovács, Tóth helyett pedig Zigeranovic szerepelt. Kapkodva, sok hibával indítottak ezúttal is a csapatok. Shepard ment bele Govensbe, ám így is dobhatott két büntetőt, melyből csak a második volt sikeres. Sok adok-kapok után – óriási birkózás ment a pályán minden pozícióért és labdáért – Mohammed szerezte a meccs első tripláját a jobb sarokból, Zigeranovic pedig büntetőkkel faragott csapata hátrányán (6-5). Govens ma is egészpályás őrző(ke)t kapott. Ennek ellenére távolijával kiegyenlített (8-8), majd egy sikeres büntetőjével át is vette a vezetést a Falcónak. A színvonal ma sem volt túl magas. Meglógtak a sárga-feketék, a hetedik percben, 11-15-nél időt kért Dzunic. Sok volt a fault mindkét oldalon, Barham triplája és Tóth ziccere után 15-26-tal zárult az első negyed.

Alig több mint egy perc után már három csapathibája volt a Falcónak, két és fél perc alatt pedig bónuszban is voltak, így sorban állhattak a vonalra Lóránték. 8-2-vel kezdett az Alba (23-28), Govens törte meg a hosszú szombathelyi gólcsendet. 23-30-nál Sekulovic kért időt, egészen 31-34-ig zárkózott az Alba. Váradi kosara után Dzunic hívta magához övéit. Feszültté vált a meccs, több eset is vitára adott okot a kispadoknál és a lelátón, a vendégek például Mohammed könyökösénél és Lóránt lerántásáért is sportszerűtlen faultot reklamáltak. A játékvezetők utóbbi esetet visszanézték a videóról, és aztán engedték tovább a játékot. Sőt végül a reklamáló Zigeranovicra fújtak egy technikait. Shepard kosarával zárult a félidő, a végére visszavette az előnyt az Alba (37-36).

Lóránt triplájával és Keller horgával nőtt a különbség a fordulás után. Váradi triplájával kapaszkodott a Falco, de Edwards hamar értékesített egy ziccert. 50-41-nél kialakult a legnagyobb hazai vezetés, időt is kért a Szombathely, sokkal jobban kezdett a Fehérvár (13-5). Amikor már több mint tíz volt közte, úgy tűnt, szétesett a Falco (54-41). A 27. percben ráadásul a vasiak egyik kulcsembere, Pustahvar megkapta negyedik faultját. Amint tízen belül kerültek a fekete mezesek, Taylor dobott egy triplát. Mindezek ellenére sem adta fel a Falco, az utolsó percben Govens zsákolása után feljött hatra (61-55). Váradi második extra hármasát dobta, utóbbival zárult a harmadik negyed (63-58).

Tóth tette vissza Váradi rossz triplakísérletét a palánk alól, majd Keller korrigálta Lóránt homályát. A 32. percben Mohammed támadójával a negyedik faultját szedte össze, nem sokkal később a túloldalon Medford is kipontozódás szélére került. Edwards ziccere után megint elléptek a Fejér megyeiek (69-60), de 6-0-val újra meccsbe jöttek a vasiak. Időt is kért Dzunic (69-66). Picit megint nyílni kezdett az olló, de aztán Govens triplájával 73-71 lett, három perccel a vége előtt. Sőt, Barham kiegyenlített, 73-73-nál megint időt kért Dzunic. Nagyon mélyről jött vissza a Falco. Barham egy büntetője után Taylor vágott be egy triplát, majd Zigeranovic labdáját Edwards leszálló ágban ütötte el. A játékvezetők azonban visszanézték az esetet, és elvették a kosarat. Govens egy perccel a vége előtt szórt be egy fontos triplát (78-77), majd Keller szerzett bravúr kosarat (80-77). Sekulovic időkérése után Govens elkapkodott középtávolija lejött. Edwards büntetőzött jól kétszer is, közte Barham rontott távolról. Összességében megérdemelten nyert az Alba, de nagyot küzdött a Falco is.

Branislav Dzunic, az Alba Fehérvár-Puebla Plus vezetőedzője: Hasonló meccs volt, mint az előző kettő. Megint kiegyenlített csatát láthattunk, ahol a végjátékban összeszedettebbek voltunk, jobb döntéseket hoztunk támadásban, és az utolsó pár védekezésünk is sikerült.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: A második félidőben hiányzott a ritmus a játékunkból, a végén ugyan visszajöttünk, szoros lett a meccs, de megint pici, apró dolgok hiányoztak ahhoz, hogy fordítani és nyerni tudjunk. Sajnálom, de ez van. A kritikus momentumokban mi tiszta dobásokat hagytunk ki, nem koncentráltunk eléggé. A Fehérvár jó csapat, erős csapat, minden hibát megbüntet. Bízom benne, hogy hazai pályán jobban játszunk, mint legutóbb. Megyünk tovább, és megpróbálunk javítani.

 
 
 • 4lokalpatr2017június14.15:46ÚjVálasz

  Szerintem a körmENDiek rég agyvérzést kaptak volna, mindenért hisztiztek mint a fürdös ..... :-)

   
 • 3fans2017június13.23:59ÚjVálasz

  Durung eltévedtél kis csávó? Ez nem az Mte forum....Legalább az új évadig vegyél vissza! Most nektek nem osztottak lapot! A cinegék ki röptettek benneteket,aztán Zalából sem tudtatok éremért levizsgázni! Ami meg a döntőt illeti,őrülj neki hogy nem vagytok résztvevők,ugyanis most ti is belebuktatok volna! Az Alba nem átlagosan kezelt csapat a médiában,és a honi kosárlabdában,ellenben a mi csapatunkkal! Aztán a Pótkocsi edzőtök már egy egész irattárra való óvást meg fellebbezést benyújtott volna!

   
 • 2nagy5208312017június13.23:10ÚjVálasz

  Durung! A csalásnak ennyire örülsz? Arra nem gondolsz, hogy ha ti /mert biztos vagyok benne, hogy körmendi, minden meccset megóvó szurkoló vagy!/ jutottatok volna tovább, akkor ugyanez a bírói segédlet fogadott volna benneteket? Te szerencsétlen! Miért a FALCO-t bántod? Ők tehetnek arról, hogy már régen eldőlt a pártszékházban, hogy ki lesz a bajnok? Mi szurkolók meg megtöltjük a csarnokokat, mert az a dolgunk! Mert szurkolunk! Aztán néhány sípfújás, és vége! hiába ordibáltál a csapatodat bíztatva! Ez ma a sport! /aztán jön andorra....!/

   
 • 1dragan2017június13.22:24ÚjVálasz

  Cingék!!! A fagyi (bírók) visszanyalt(ak) !

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!