Kisöpörte a Körmendet a Falco

A sokak által lesajnált szombathelyiek elsőként jutottak be a döntőbe.
 
 
 
 
 

Kisöpörte a Körmendet a Falco

A sokak által lesajnált szombathelyiek elsőként jutottak be a döntőbe.

A mérkőzés előtt a feldobást a gödöllői Szent István Egyetem sárvári születésű tanulója, Bíró Bence végezte el, aki 20. születésnapját ünnepelte. A Falco csapatától egy dedikált labdát kapott ajándékba.

A legidősebb Falco szurkolót is köszöntötték. A 82 éves Domonkos Jánosné "Ilonka néni" az akkor 10 éves unokája hatására – aki most is a B-középben szurkol - több, mint egy évtizede látogatja a Falco meccseit. Nagyon sok alkalommal családjával vidékre is elkíséri a csapatot, ott volt akkor is, amikor 2008-ban Bam Doyne Körmenden levágta a hálót és bajnok lett a Falco.

Kromah 2+1-es akciójával kezdődött a meccs. A párharc eddigi történéseihez hasonlóan, ma is a Körmend kezdett jobban, alig két perc után már 2-7 volt az állás. A nyolcadik percben 15-22-nél már hét volt közte. Simon triplájával az első negyed 25-26-os eredménnyel zárult.

Medford és Bognár duplájával fordított a Falco, 29-26-nál időt kért Gasper Potocnik. Innentől a hazaiak akarata érvényesült, 41-37-nél újabb körmendi időkérés következett. Vezettek már héttel is a szombathelyiek, Kromah triplájával végül 53-49-re zárkózott a félidőre a Körmend.

A fordulás után Smith négy büntetőjével lett ismét egál (53-53). Továbbra is őrizte minimális előnyét a Falco, az MTE viszont nem szakadt le. A negyed derekán, Govens magabiztos büntetői előtt, 66-61-nél időt kért a vendég csapat. Csorvásira sorozatban fújtak három támadóhibát, mellyel ki is pontozódott a 30. percben, majd a vehemensen reklamáló Ferencz ellen ítéltek technikait. Záporoztak a söröspoharak a vendég szektorból, a büntetőt Govens kihagyta, de Váradi triplájával így is 75-67-ről indult a záró felvonás.

Gibbs hármasára Medford ziccerrel felelt. Tapadtak ugyan a piros-feketék, de sem egyenlíteniük, sem fordítaniuk nem sikerült, mert a kritikus pillanatokban rendre rossz döntéseket hoztak, illetve jól védekezett a Falco. A 35. percben, 81-77-nél Smith ellen támadóhibát ítéltek, mely után a vendég táborban újra az indulatoké lett a főszerep, a hazai játékosok veszélyben érezték magukat a berepülő tárgyak miatt, a játékvezetők pedig bemondatták a hangosbemondóval, hogy a következő eset után kiüríttetik a teljes körmendi szektort. A játékvezetők időt kértek, miután felhúzták a védő hálót, folytatódhatott a mérkőzés. A 36. percben Kromah büntetőivel ismét egál lett (81-81), a végét pedig 7-3-mal lehozta a Falco, amely kisöpörte megyei riválisát az elődöntőben, és elsőként kvalifikálta magát a fináléba.

Srecko Sekulovic fiai 21. hazai bajnokijukat is megnyerték, tovább növelve ezzel a klubtörténeti csúcsot. Legutóbbi kilencből nyolc fellépésüket sikerrel abszolválták Váradiék.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Döntőbe jutottunk, ez hatalmas szó! Nagyon boldog vagyok, és végtelenül büszke a csapatomra. Köszönöm a közönségünknek és a klubvezetésnek a támogatást. Mindenki nagyon fontos láncszem volt. Hosszú út vezetett idáig, szép lassan, csendben, türelemmel építettük a csapatunkat a bajnokság során, amely mostanra érett be. Az ezüst már biztos, és azt gondolom, ez óriási eredmény. A mai meccs is nagyon nehéz volt, a Körmend ezúttal is bizonyította, hogy jó csapat, alacsony szerkezettel eléggé megnehezítette a dolgunkat, amikor Allen ötöst játszott, elég veszélyesek voltak, mert távolról is betaláltak és egy-egyben is jók voltak. Volt rajtunk is nyomás, muszáj volt nyernünk, de a play-off már csak ilyen. Sikerült! Megyünk tovább, nem állunk meg!

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Semmi különleges nem történt, gratulálok a Falcónak, egy kicsit ma is jobbak voltak. Gyakorlatilag a három meccs három labdán múlt, ezúttal ők voltak a szerencsésebbek. Sok sikert kívánok nekik a döntőben. A szombathelyieknek egy kicsit nagyobb rotációjuk volt, ez nagyon fontos volt ebben a párharcban. A második félidőben jobban teljesítettünk, mint az elsőben, a védekezésünk feljavult, de hiába. Volt sanszunk, de nem éltünk vele, ezért gratulálok a Falcónak.

 
 
 • 9nagy5208312017május31.23:15ÚjVálasz

  Most, a meccs heve után lehiggadva is megdöbbenek a körmendi vezetőkön! Háromszor kikaptak, a pályán nem alkottak maradandót! /pedig jó játékosaik vannak!/ Erre nevetséges indokkal óvnak! A szövetség elutasítása után fellebbeznek! Nem nyugodnak bele a saját gyengeségükbe! Ez csak hangulatkeltés! Az ebéd előtt hisztiző óvodás szintjét megközelítő edzőjük stílusát folytatják! Én szégyenlem magam helyettük!

   
 • 8monnyuk2017május31.14:15ÚjVálasz

  Hajrá Falco!!!!!!
  A Körmend meg húzzon haza pityeregni, meg az óvásokat fogalmazgatni!!!!
  Milyen bírói segédletről beszélsz, mert 3-mmal több faultot itéklzek ellenetek????
  Azért mert egy olyan játékosotok sincs, aki a szívét lelkét kitette volna a csapatért, mint nálunk VÁRADI, VAGY GOVENS, VAGY PUSZTHAVAR, VAGY AZ IVÁN????

   
 • 7dolgos2017május31.13:59ÚjVálasz
  Idézet: dragan
  Arról a Putesz-ról ("Patonay Tanár Úrról") beszélsz akit kis híján megöltetek, mikor halántékon dobtátok kibontatlan pénztárgép szalaggal?
  ...

  Milyen mocskos játékstílusról beszélsz ember? Ezen a meccsen egy mocskos megmozdulás volt és az Smith nevéhez kötődik, nem lett következménye. Ne gyűlölködj itt, senki nem kíváncsi rád.

   
 • 6realista2017május31.09:57ÚjVálasz

  Fans! Ilyen egy megfontolt,objektiv vélemény!
  Anni,mikor elkezdtük a FALCO csaptépitést Putesz nagyon sokat segitett.Leautózva hozz,edzés alatt megkérdezte,kikre lenne szükségünk,igy került hozzánk Kalamár,kis Molnár,Török zsolti,Bungor,Máhr,stb..
  Volt egy egészséges együttmüködés.Aztán a pénz6pénzéhesek mindent tönkretettek.Nem kellene átgondolni a multtól kezdve a szebb jövő érdekében?
  Mi lenne a Körmenddel,ga nincs EGIS és nem tudnak 5-6 feketét venni évente,aztán a magyar mag épitése meg elmarad...

   
 • 5dragan2017május31.08:56ÚjVálasz
  Idézet: fans
  nagy520831. Engedd meg véleményemet! Én Falco szurkoló vagyok és a közép korosztályhoz tartozom!
  ...

  Arról a Putesz-ról ("Patonay Tanár Úrról") beszélsz akit kis híján megöltetek, mikor halántékon dobtátok kibontatlan pénztárgép szalaggal?

  A többiben van némi igazságod, de hogy van az, hogy az egész ország gyűlöl benneteket a mocskos stílusotokért ? Mint játék, mint fórum ?
  Sopron , Zete, Alba, Szolnok,ASE szurkolók mind látták tv-n keresztül a bírói csalásokat!

  Kár volt ! Idén jobbak vagytok! El kell ismerni, csapatként játszottatok ! Tisztességes fújás mellett lett volna egy jó 5 meccses elődöntő és a szerencsésebb nyert volna 3:2 re !

  A hugyos meg szombathelyi !!! Igaz a Körmendnek szurkol !

   
 • 4fans2017május31.00:56ÚjVálasz

  nagy520831. Engedd meg véleményemet! Én Falco szurkoló vagyok és a közép korosztályhoz tartozom! Nagyon megértem miről beszélsz,mert azzal a Körmendi közeggel amit kiöltek azt itt Szombathelyen is tisztelték elismerték a Falcosok! Patonay tanár úr például úgy járhatott közöttünk sárgák között mintha mindig is hozzánk tartozott volna! De mióta őt lekapcsolták azóta az Mte csarnok hangulata is más lett,és ott minden más is! Az egészséges MTE-s kosárlabda szemlélet átment gyűlölködésbe,a parkettre meg fekete bohócok hobbi streetball kosarasok tömkelegét hozták! Megetették ott vele a népet,pedig éppen hogy összetartással kikellet volna állni a hagyományaitok miatt a vezetőség elé és akár bojkottálni is amíg nem teszik rendbe azt amit elk....tak!

   
 • 3sacher2017május30.22:27ÚjVálasz
  Idézet: nagy520831
  Hánynom kell! Mindig szerettem a Körmendet, mert vasi csapat, a helyi csapatoknak szurkolni kell, az idegenek ellen!
  ...

  Ne általánosíts! Egyetlen balfasz hugyozott, amivel épp a Körmendnek ártott a legjobban.

   
 • 2nagy5208312017május30.21:54ÚjVálasz

  Hánynom kell! Mindig szerettem a Körmendet, mert vasi csapat, a helyi csapatoknak szurkolni kell, az idegenek ellen! Amikor azok a vezetők, akik ellopták a csapat pénzét, és kalapozó gyűjtést rendeztek, elkérték a szurkolók pár forintját, hát összeszorult a gyomrom! Most ugyanezt érzem! Háromszor kikaptak, mind a háromszor a bírókat okolták! Soha nem jutott eszükbe, hogy bennük is lehet a hiba! Összehugyozzák a csarnokot, randalíroznak, állandóan reklamálnak! Hát ez nem az a Körmend, akit annak idején szerettem!

   
 • 1kokilla2017május30.21:18ÚjVálasz

  Medford 18/2...:) Érdekes adat. :)

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!