Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárlabda-mérkőzés 

Idegenben is nyert a Falco, a söprés küszöbén a Körmend

A második meccsen három pont döntött.
 
 
 
 
 

Idegenben is nyert a Falco, a söprés küszöbén a Körmend

A második meccsen három pont döntött.

Sajnos véget ért Perl Zoltán számára az olaszországi szezon, így viszont ő is ott tudott lenni Körmenden, a Falco elleni elődöntőn. A kezdés előtt Ferencz Csabát köszöntötték a hazai klub vezetői, aki szerdán ünnepelte születésnapját, a Pécs ellen pedig az 500. felnőtt bajnoki meccsét játszotta. Még Tóth Norbert is megajándékozta őt a Falco nevében.

Petty kisebb sérülése miatt ezúttal nem kezdett. Kromah büntetőire Pustahvar felelt, eleinte fej-fej mellett a csapatok, aztán kezdett meglógni a Körmend. Az ötödik percben Gibbs triplája után 13-6-nál időt kért Sekulovic. Govens egészpályás őrzést kapott, Smith hármasával kétszámjegyűvé vált a különbség. Nagyon gyengén dobott a Falco távolról, mire aztán az utolsó percben a vendégek kilencedik, Medford második kísérlete beakadt, az első negyed Zigeranovic „pöcijével” 21-14-el ért véget.

Másfél perc után ötre jött fel a Falco, Pustahvar trojkája után 24-19-nél Potocnik felmutatta a T-betűt. A negyed derekán megint elment tízzel az MTE (34-24). Hiába kért újabb időt Potocnik, 7-0-val 34-31-re jöttek vissza a sárga-feketék. Pustahvar kintről és bentről is eredményes volt, amikor az utolsó percben a palánk alól köszönt be, először vezetett a Falco. 40-42-vel zárult a félidő.

Govens nélkül kezdte a második játékrészt a Falco. Több mint két percig nem született kosár egyik oldalon sem. Smith büntetőkből egyenlített, Govens pedig visszatért, és azonnal kosarat szerzett egy alapvonali befutás után. Az MTE azonban fordított. Egyénieskedett a Falco támadásban, kevés sikerrel, a 25. percben, 53-46-nál időt kért Sekulovic. Kromah megszórta magát, 60-49-nél újra átlépte a tízet a különbség. Barham beállításával új lendületet kapott a Falco, amely 7-0-val megint megérkezett a Körmend nyakára, 60-56-nál Potocnik lépett az asztal felé. 60-58-nál Pustahvar ellen sportszerűtlent ítéltek, 12 másodperccel a vége előtt. Kromah mindkét büntetőjét bedobta, majd Smith ziccere is jó volt, 64-58-ról indult az utolsó felvonás.

Govens triplájával közeledett a Falco, de Smith azonnal felelt. Govens megint kintről volt eredményes, 67-66-nál Potocnik dühösen kért időt. Nagyon kellett Gibbs hármasa a Körmendnek, akárcsak Medford 2+1-es akciója a Falcónak. Govens ziccerével visszavette a vezetést csapatának (70-71). Izgalmasan alakult a hajrá. A 38. percben Govens kipontozódott. Váradi triplájával 76-79 lett. Allen két büntetője jó volt, Medford triplája lejött, a meccs legjobbja, Pustahvar azonban a kontratámadásnál blokkolt. Medford mindkét büntetőjét bevágta, 78-81, 17.4 másodperccel a vége előtt. Kromah kihagyta az elsőt, majd direkt a másodikat is, a Falco megérdemelten nyerte meg ezt a csatát is, és a söprés szélére küldte ezzel a Körmendet.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak! Azt hiszem, hogy ez jó meccs volt, mind a két csapatnak, a szurkolóknak, a nézőknek is. Jól kezdtünk, a második negyedben a támadásoknál nem játszottunk csapatként és könnyű kosarakat is kaptunk. Itt is veszítettük el a meccset. A Falco jó meccset játszott, és egy kicsit szerencsés is volt. Ez a párharc még nem lefutott, van három meccsünk még, hogy javítsunk, ezen leszünk.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon pozitív, hogy megnyertük a meccset. Mind a két találkozó nagyon nehéz volt, igazai rájátszás-meccsek. Szerdán is mínuszban voltunk, ma is, és mindkétszer vissza tudtunk jönni. Váradi Benedeknek volt egy szerencsés hármasa. Egész szezonban keményen dolgoztunk, úgyhogy azt hiszem, kicsit a szerencsére is rászolgáltunk. Gratulálok a körmendieknek, mert mind a két meccsen derekasan játszottak. Van még három lehetőségünk egyet nyerni, de bízom benne, hogy már kedden megszerezzük a továbbjutást.

 
 
 • 3realista2017május28.13:13ÚjVálasz

  --ÉS A FALCO DRUKKEREK LE SE PISILTÉK A LELÁTÓT...

   
 • 2belabo2017május28.01:16ÚjVálasz

  Grat! De ha innen nem jutunk döntőbe, az baj lenne, de erre gondolni is kár. Ha meg már döntőben leszünk, akkor mondja ki végre egy illetékes elvtárs, hogy cél a bajnokság megnyerése.

   
 • 1nagy5208312017május27.22:05ÚjVálasz

  Gratula a csapatnak! Hatalmasat küzdöttek! Egyénileg jobb légiósaik vannak a Körmendnek, de a bunkó edzőjük is benne van a zakóban! Múltkor az 1 pontos vereségnél úgy nyafogott, mint egy éhes óvodás! Ezért is örülök, hogy méltó választ adott a FALCO! Most már nem tud a körmendi vezetőség reklamálni, hogy a bírók taszították a mélységekbe a csapatukat! Vagy most is másban fogják keresni a hibát, és újabb ellenségképet találnak ki? Annak viszont nem örülök, hogy a ZTE lefeküdt az Albának! Múltkor már mondtam, hogy egy FALCO-ZTE döntőnek jobban örülnék! Mert a zetét mindig meg szoktuk verni! Tehát...? Az Alba sajnos ugyanolyan pártcsapat, aki ellen kevés esélyünk van!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!