Nehezen, de behúzta a Falco

A Kaposvár mindent bevetett, de így sem sikerült elvennie a hazai veretlenségünket.
 
 
 
 
 

Nehezen, de behúzta a Falco

A Kaposvár mindent bevetett, de így sem sikerült elvennie a hazai veretlenségünket.

Remek hangulat fogadta a csapatokat a negyeddöntő harmadik mérkőzésén, Kaposvárról is érkeztek szurkolók, köszönhetően elsősorban az ötvenfős ingyen busznak. A Falco ragadta magához a kezdeményezést, aztán beállt Simms, és fordított a KKK. A nyolcadik percben időt kért Sekulovic (9-16), az első negyed vége 13-19 volt.

Három perc alatt 7-0-val kezdett a Falco a folytatásban, 20-19-nél a Kaposvár időt kért, cseppet sem meglepő módon. Govens még rátett egy büntetőt. Aztán fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol egyik, hol másik gárda vezetett. Medford vezérletével az első félidő végül 34-29-es eredménnyel zárult. Pocsékul dobott a Falco, főleg annak tükrében, hogy otthon játszott (33%), de még így is vezetett.

Fodor a második félidő elején megszerezte első kosarát, triplából, Váradi viszont azonnal felelt. Egy pillanatra visszavette a vezetést somogyi gárda – miközben a hazai nézők többször is egyemberként tüntettek a játékvezetők ítéleteivel szemben –, de Váradi és Medford hamar „helyre tette a rendet”. 47-41-nél ismét időt kért Fekete Ádám. A kék-fehérek egy pillanatra sem adták fel, becsülettel küzdöttek, és mindig visszakapaszkodtak. A záró játékrész 52-51-ről indult.

Simms közelijével újra fordított a Kaposvár, majd Váradi, Baki és Barham is triplát dobott. A Falco visszavette az előnyt, és őrizte azt a minimálist. A vendégek szabályos körülmények között már nem tudták megakadályozni a hazaiakat a pontszerzésben, Zigeranovicék pedig jól büntetőztek, így karnyújtásnyira kerültek az elődöntőtől. A Falco mérlege tehát már 19/19 hazai pályán.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Biztos, hogy nem volt egy bravúros, szép meccs. Igazi rájátszás-csata volt, sok hibával, mindkét oldalon. Mi sajnos még a büntetőket is rosszul dobtuk, ami pedig elég fontos lett volna. Végül is nyertünk, és ez a lényeg. A nyomás most rajtunk volt a hazai pálya miatt, ráadásul elég rövid időnk volt regenerálódni. Pocsékul kezdtünk támadásban, a védekezésük még úgy, ahogy rendben volt. Sok apróbb hibát vétettünk, elég gyengén játszottunk. Utána kicsit feljavultunk, és a félidőre már mi vezettünk. Tudtuk, hogy a Kaposvár egy elég veszélyes csapat, melynek sok opciója van, tud akár alacsony szerkezetben is játszani, illetve Simmsszel egy gyors palánk alatti játékossal rendelkeznek. Nálunk Zigeranovic nem volt százszázalékos állapotban, ziccereket hagyott ki, amik tőle elég szokatlanok, de így is nagy segítségünkre volt. A legfontosabb a győzelem, hiszen csak ez volt a kérdés. Kettő-egy ide, megyünk tovább, pénteken nyerni, és lezárni szeretnénk a párharcot.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, nagyon kiélezett, egylabdás mérkőzést nyertek meg. A végjátékban, az utolsó pár támadásban már nem volt esélyünk. Nagyon jó meccs volt, igazi play-off csata, kemény harc volt a pályán, minden pontért meg kellett harcolni. A Falco mellett gratulálok a saját csapatomnak is, az elmúlt egy hónapban gödörbe kerültünk, sérüléshullám is sújtotta a csapatunkat, nem volt könnyű, de a szurkolóink végig mellettünk voltak, és ha így folytatjuk, minden esélyünk megvan arra, hogy vasárnap egy utolsó meccsen döntsük el, hogy ki jut tovább. De egyelőre most a legfontosabb, hogy pénteken nyerjünk.

 
 
 • 4sala12017május17.20:12ÚjVálasz

  Számtalanszor kerülünk időzavarba Govens labdapumpálása miatt, a 24 másodpercnek fele erre megy el. Nem igaz, hogy az egyébként kitűnő játékost erről nem lenne képes leszoktatni a szakmai stáb, amíg nem késő !

   
 • 3belabo2017május16.23:28ÚjVálasz

  Egyedül az edző és a magyar center lehet nyugodt, mert ők már megkapták a következő évi szerződést.
  Egy kosármeccs 40 percig tart, ebből mondjuk 20-at van nálunk a labda. Ebből 19 azzal telik el, hogy Govens pattogtatja, aztán a maradék időben vagy maga nekiszalad a falnak, vagy mást kényszerít nehéz dobásra.
  Maga a játék nem szórakoztat, mert hogy a Falcónak nincs játéka. Természetesen izgulok, hogy döntőbe kerüljünk, hiszen a középszakasz második helyezése ezt kívánná folytatásként..
  Szerintem ilyen erős kerete soha nem volt, és nem is lesz egyhamar a Falcónak.

   
 • 2nagy5208312017május16.22:56ÚjVálasz

  34-es dobószázalékkal? Mitől felejtettek el kosárra dobni azok, akik ezért kapják a fizetésüket? Pénteken zakó, aztán rághatjuk a körmünket!

   
 • 1szurkoloo2017május16.22:25ÚjVálasz

  Grat a CSAPATNAK! Nehéz volt, de a lényeg a 2-1. Pénteken le kell zárni!
  Hajrá Falco!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!