Falco: Simának indult, szorosabb lett a vége

Papírforma győzelemmel kezdte a rájátszást Srecko Sekulovic csapata.
 
 
 
 
 

Falco: Simának indult, szorosabb lett a vége

Papírforma győzelemmel kezdte a rájátszást Srecko Sekulovic csapata.

A kezdés előtt a szombathelyiek átadták a Horváth Zoltán különdíjat, melyet az utánpótlás csapat játékosa, Dancsecs András kapott, a Horváth Zoltán díjat pedig Simon Kristóf érdemelte ki.

Simms közelijére Barham két triplával felelt. Cooke és Wisseh ugyan kiegyenlített, de Govens is eredményes volt távolról. Barham extázisban volt, az első negyed derekára több pontot dobott (tizenkettőt), mint a teljes Kaposvár, és emellett remekül is védekezett. Mivel Govens is hozzátett ötöt, így 17-8-nál időt kért Fekete Ádám. Zigeranovic zsákolása után 31-11-nél már zengett a „Húsz! Húsz! Húsz!” kórus a hazai B-középből. Az első negyed 31-15-tel ért véget.

A Falco tovább tartotta tetemes előnyét, érdekesség, hogy mindkét oldalon csak a légiósok tudtak betalálni. A 14. percig, 34-19 után Fodor triplája jelentette az első magyar kosarat. Sekulovic időt kért. Fodor révén párszor villant a KKK, de esélye sem volt közelebb férkőzni a vasiakhoz, Barham a tizenötödik percben tizennyolcadik pontját szerezte, 42-22-nél időt kért Fekete. Pedig több kulcsembere is pihent a Falcónak, ráadásul Zigeranovic bokasérülést szenvedett. 50-33 volt a félidő.

A szünetben a Falco U20-as csapatát köszöntötték, amely tartalékos felállásban is bronzérmes lett az országos bajnoki döntőn.

Cooke két duplájával zárkózott a vendég csapat, majd a mezőny legjobbja, Barham szerzett labdát, és zsákolt egy nagyot. Tizenegyre zárkózott a KKK. Sokat zuhant a játék színvonala, rengeteget hibáztak a csapatok. Hullámzó volt a meccs, hol elmentek húsz közelében a hazaiak, hol pedig visszakapaszkodtak a kék-fehérek. Frazier hármasát követően, a 27. percben, 60-49-nél időt kért Sekulovic. Cooke is betalált kintről, majd egy labdaszerzés után ziccert is dobott, hatra hozta fel csapatát. Nem állt le az amerikai bedobó, újabb távolijával már 60-57 volt az állás. Tóth és Bognár tett rá a különbségre, így az utolsó játékrésznek 64-57-ről vágtak neki a csapatok. Tíz ponttal nyerte ezt az etapot a Kaposvár.

Papp távolijával folytatódott a játék, amire Medford azonnal válaszolt. Cooke a szezon meccsét játszotta, miközben a hazaiak a játékvezetők ítéletein töltötték ki dühüket. Egyre többet rontott a Falco, a Kaposvár pedig ezt igyekezett kihasználni (35. perc: 71-70). A 36. percben kipontozódott Wisseh, Bognár büntetői után időt kért Fekete. Az utolsó percben Simms durva faultja után megkapta második sportszerűtlenjét, a videóbírózás után kiállították. A végére újra tíz lett közte.

1-0 a Falcónak, amely tizennyolcadik meccsén is veretlen maradt hazai pályán.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Köszönöm a közönségünknek, nagyon jól szurkolt ma este is, sokat segített. Férfias meccs volt, nem szeretem, amikor korán sokkal vezetünk, mert olyankor egy csapat általában elhiszi, hogy már vége is a meccsnek. A harmadik negyedben nagyon gyengék voltunk, sok gyorsindítást engedtünk ellenfelünknek, nem találtunk be, megint elrontottuk a büntetőket, és volt egy csomó eladott labdánk. A meccs előtt is elmondtam, hogy a Kaposvár nem gyenge csapat, ezt ma igazolta is: amint volt rá sansza, visszajött a meccsbe. Sajnálom, hogy Zigeranovic megsérült, mert ezáltal rövidebb lett a rotációnk ötös poszton. Barharm viszont nagyon jó volt, remek munkát végzett, védekezésben levette a pályáról Fraziert, és jól is dobott, ő volt a pontkirály. Jól harcoltunk, bár menet közben egy kicsit görcsösek lettünk a harmadik negyedben, de ez a play off. A rájátszás tele van izgalommal. Ez volt az első meccs, a lényeg, hogy megint nyertünk, 1-0 ide, megyünk tovább.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, nagyon jól kezdte a meccset, és ezzel meg is alapozta a sikerét. Sikerült ugyan visszajönnünk a végjátékba, ahol reális esélyünk volt fordítani - egy pontra fel is jöttünk -, de sajnos nem tudtunk átbillenni. A Falco nagyon stabil és erős csapat, hazai pályán eddig legyőzhetetlen volt, bármilyen fegyvert is találtunk volna ki, nehéz lett volna őket legyőzni. Szombaton egyik kulcsjátékosunk hiányában is megpróbálunk ilyen felfogásban játszani, mint a második félidőben, és akkor szerintem reális esélyünk lehet az egyenlítésre.

 
 
 • 2realista2017május11.09:44ÚjVálasz

  Végre Barham "feléledt"...
  Váradi nulla ponttal???

   
 • 1szurkoloo2017május10.22:59ÚjVálasz

  Gratulálok! Csak így tovább, fantasztikus ez a szezon! Mindig van valaki, aki nyerőemberré lép elő, ezért jó a CSAPAT!
  Hajrá Falco!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!