Legyőzte a Zetét, és második a Falco

Nagyot mentek a sárga-feketék az utolsó negyedben.
 
 
 
 
 

Legyőzte a Zetét, és második a Falco

Nagyot mentek a sárga-feketék az utolsó negyedben.

A kezdés előtt a szombathelyi vezérszurkolók nemrég elhunyt édesapjára, Viszket Józsefre emlékeztek. Sok volt a hiba mindkét oldalon, a ZTE valamivel pontosabban célzott, és magához ragadta a kezdeményezést. Az látszott, hogy mindkét oldalon nagyon felkészültek a kulcsemberekből, Govensből és Ubillából. Sok volt a fault és a büntető, ám a hazaiak még a szabaddobásokat is elrontották, Barham és Tóth például kettőt-kettőt, Zigeranovic pedig egyet. Az első negyed derekán, Ubilla triplája után már több mint tízzel mentek a vendégek (4-15). Sekulovic két perccel a vége előtt, 6-17-nél kért időt. 7-0-val zárkóztak a vasiak, az első felvonás után 15-20 volt az állás.

Továbbra is a ZTE vezetett, pedig mindössze csak három légiósa (Ubilla, Norfleet és Drungilas) tudott pontot szerezni, de egyre jobban jött fel a Falco. A 15. percben Barham labdát szerzett, majd zsákolt, ezzel már 26-25-re a sárga-feketéknél volt az előny, Bencze azonnal időt is kért. Remek volt a hangulat, bár a második negyedben már elkezdte egymást kóstolgatni is a két tábor. Pattanásig feszültek az indulatok a pályán és a lelátón egyaránt, a reklamáló Zigeranovicra technikait fújt Kapitány játékvezető, majd nem sokkal később Wright követett el sportszerűtlen faultot egy labdavesztés után. Fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak a csapatok, a félidőben 40-38 állt az eredményjelzőn.

Nem változott a játék képe a fordulás után sem, továbbra is hol egyik, hol másik gárda járt előbbre pár ponttal. A hazaiaknál a harmadik negyed elején leginkább Tóth, míg a zalaiaknál változatlanul is csak a négy légiós termelte a pontokat. A 26. percben Norfleet triplája után, 53-58-nál időt kért Sekulovic. Mohácsi dudaszós hármasa után, 63-68-ról indult a záró felvonás.

Tóth esett össze a ZTE palánkja alatt, Drungilas mellett, a játékvezetők videózás után úgy ítélték meg, hogy színészkedett, így technikaijával megkapta negyedik faultját. Már-már kezdett ellépni a Bencze-legénység, amikor Govens vette vállára csapatát, zsinórban dobott nyolc pontjával fordított a Falco (73-71), jött is a vendég timeout. Drungilas a 34. percben kipontozódott, miután lekönyökölte Váradit. Sekulovicot úgy kellett lefogni, azt reklamálta, hogy állítsák ki a litván centert, ő is technikait kapott. 75-71-nél megint időt kért Bencze. Hiába, nem tudták megtörni a vasiak lendületét, így négy perccel a vége előtt megint felmutatta a T-betűt. 20-3-as szériát futott a Falco, ezzel eldöntötte a mérkőzést. A végén még Szabó is kapott egy technikait, amiért összeszólalkozott előbb Váradival, majd a játékvezetőkkel.

A vasiaké az egyetlen csapat a bajnokságban, amely a teljes alapszakaszt és a középszakaszt lehozta veretlenül hazai pályán. A megyei rivális botlásának köszönhetően pedig fellépett a második helyre, és egészen a döntőig pályaelőnyt élvez majd.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak és a teljes szakmai stábnak, óriási eredményt csináltunk azzal, hogy a második helyen fejeztük be a felsőházi középszakaszt. Kilenc hónapra építettük a csapatunkat, mindenki elfelejti, de amikor 3-5-ös mutatóval álltunk, a városban sokan azt mondták, hogy nem leszünk ott a legjobb nyolcban, az alapszakaszt mégis a negyedik, a középszakaszt pedig a második helyen zártuk. Nagyon boldog vagyok, köszönöm a remek közönségünk támogatását, tényleg nagyon sokat segítettek eddig a szezonban. Mi végig, az utolsó percig harcoltunk, a harmadik-negyedik negyedben nagyon jól védekeztünk, utána pedig a támadásunk is feljavult. Az első félidőben elég sok gondunk akadt a pontszerzéssel, akkor például a büntetőket is nagyon rosszul dobtuk. Persze nagy volt rajtunk a nyomás, mert lehettünk akár másodikak, de akár negyedikek is. A Zetétől ezt vártam, igazi férfias, nagyon erős meccs volt, ellenfelünk nagyon keményen játszott. Mindkét csapat nagyon izgult, talán ezért is kezdtünk görcsösen. Tudtuk, hogy a ZTE egy jó csapat, hiszen korábban már kétszer is tudott nyerni idegenben a felsőházban. Gratulálok Bencze Tamás kollégámnak, azt gondolom, senki nem számít arra, hogy ilyen jó pozícióban lesz a Zete, gratulálok az eredményeikhez, és további sok sikert kívánok nekik. Szerintem mindkét csapat egész szezon során jó volt.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Először is gratulálok a Falcónak a győzelemhez, ezt szeretném hangsúlyozni mindenek előtt. Jól küzdöttek, azt csinálták, amit kellett, és amit engedtek nekik. Ami a meccset illeti: én azt gondolom, hogy ezt a hazai pályát nehéz bevenni. Jó csapat a Falco, ez nem kérdés. Jól is védekezik, különösen, ha a játékvezetők így engedik. Ennyi rossz elzárást, lépéshibát, faultot, amennyit mi ma kaptunk, ennyi színészkedéssel - és ezt merem vállalni - ritkán látni. Komolyan mondom, úgy éreztem magam, mintha a Real Madrid otthonában játszanánk. Azt megértettem volna, ezt nem. Ha nem is követelem, de kérem a Játékvezetői Bizottságtól a mai mérkőzés visszanézését. Mi is megnézzük otthon, ajánlom mindenkinek, nagyon tanulságos lesz, az biztos. Persze a mai meccsen eléggé felfokozott volt a várakozás mindkét oldalon, nekem sem könnyű most higgadtnak maradni. Ma az a csapat győzött, aki ebben a fajta kosárlabdában jobb volt. Dicséret illeti a játékosaimat, hogy ezt a fajta nyomást, ami ránk nehezedett, 33-34 percig elbírtuk, jól viseltük. Megyünk tovább, és készülünk a következő meccsekre.

 
 
 • 4nagy5208312017május04.21:55ÚjVálasz

  Néha én is temettem a csapatot! Ezért elnézést! Néha megdöbbentem, hogy pl.Barham mérkőzéseket tud le 0 ponttal! Ezért is elnézést! Most GRATULÁLOK! De lehet, hogy a kritika előre vezet? Ha anyázok még egy kicsit, akkor bejön az újabb bajnokság? Jajj, de jó lenne!

   
 • 3szurkoloo2017május04.21:33ÚjVálasz

  Gratulálok a CSAPATNAK! Ez megint fantasztikus volt, megvan a 2. hely, nagyon jó pozícióból kezdhetjük a playoffot. Szurkolás is hatalmas volt, szerencsére már mindig az. Azért remélem akik szezon elején, meg egy-egy vereség után temették a csapatot legalább egy "Gratulálok!"-ot írnak, mert ilyenkor nagyon csendben szoktak lenni.
  Hajrá Falco!

   
 • 2sala12017május04.21:27ÚjVálasz

  Bencze bácsi, savanyú a szőlő...

   
 • 1realista2017május04.20:15ÚjVálasz

  Igazi harc volt...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!