Most a Falco páholta el a Körmendet

Tovább hajt a második helyre Srecko Sekulovic együttese.
 
 
 
 
 

Most a Falco páholta el a Körmendet

Tovább hajt a második helyre Srecko Sekulovic együttese.

Parrish Petty el sem utazott Szombathelyre, Terry Allen pedig ott volt ugyan, és át is öltözött, de nem melegített be. Érdekes kezdővel álltak fel a hazaiak is, alacsony szerkezetet választott Srecko Sekulovic edző. A Körmend kezdett jobban, alig több mint egy perc után 0-6 állt az eredményjelzőn, de aztán 9-0-val fordított a Falco. Gasper Potocnik időt is kért a 4. percben (9-6). A szombathelyiek első tizenhat pontjából tizenkettőt Darrin Govens dobott. Végig a Falco akarata érvényesült, már majdnem tíz volt közte, amikor visszajött a Körmend, de Govens középtávolijával 23-17-tel zárult az első felvonás. Remek volt a hangulat.

Egy perc sem telt el, Ivan Zigeranovic két büntetőjével, valamint Govens ziccerével először lett meg a közte tíz. Németh Ákos sportszerűtlen faultja után Váradi Benedek két sikeres szabaddobását, plusz Lester Medford tripláját követően máris tizenöt volt közte. Govens és Váradi tett rá egy-egy duplát, ezzel már majdnem húszra rúgott a differencia (38-19). Az ismét remekül játszó Medford kettesével meg is lett (46-20). A félidőben 52-30 volt az állás.

Barham tette vissza Govens kimaradt triplakísérletét, majd utóbbi megszerezte 22. pontját. Alig telt el két perc, és 59-32 volt az állás. Barham triplája után, a 24. percben, 62-35-nél időt kért Potocnik edző. „Feléledt” a körmendi tábor is, két és fél perc volt hátra, amikor 72-55-nél időt kért a Falco, 77-57-ről indult az utolsó felvonás.

A 31. percben Smith sportszerűtlen faultja után a játékvezetők videóztak, de végül úgy döntöttek, hogy nem ért kiállítást az amerikai szabálytalansága. Ferencz a végén még megszórta magát, de ez már nem osztott, nem szorzott. Már csak a számszerű eredmény volt a kérdéses. A Falco – amennyiben a Körmend kikap Fehérváron – akár még második is lehet, de a pályaelőnye, vagyis minimum a negyedik helye már biztos. Az utolsó fordulóban a Zetét fogadják a hazai pályán továbbra is veretlen vasiak.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Mindenki tudja, hogy a Falco és a Körmend között mekkora a rivalizálás, mit jelent a két csapatnak és a szurkolóknak egy ilyen rangadó. Mindkét város nagyon izgult, készült, de azt kell, hogy mondjam, ma este mi játszottunk jobban, sokkal jobban. Az első pár percben még görcsösek voltunk, de aztán sikerült elkapni a saját ritmusunkat. Jól felkészültünk az ellenfélből, nagyon hamar több mint húszpontos előnyre tettünk szert, törvényszerű, hogy ilyenkor egy csapat kicsit lelazít, kienged, sajnos mi is elkövettük ezt a hibát, elvesztettük a fonalat, de a meccset már az első félidőben eldöntöttük. Nagyon jól védekeztünk, és jó százalékkal dobtuk a távoliakat, ez volt a kulcs. Tudtuk, hogy ezt nem lehet 40 percen keresztül, hiszen a Körmend egy nagyon jó csapat, tele individuális játékosokkal, elég volt egy-két hiba, és máris Kromah és Ferencz is könyörtelenül kihasználta a megingásokat. Számomra a legfontosabb, hogy nyertünk, nagyon jók vagyunk, megyünk tovább, készülünk a ZTE ellen is.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, jobbak voltak, megérdemelten nyertek. Sok elrontott dobással kezdtünk, nem találtunk be, utána pedig elvesztettük az összhangot, a ritmust. A Falco ezt kihasználta, túl nagy előny hagytunk nekik, emiatt kaptunk ki. A második félidőben az első három-négy percet, az első időkérést leszámítva sokkal-sokkal jobban játszottunk. Úgy játszottunk, ahogy egész meccsen kellett volna. Még egyszer mondom, a Falco teljesen megérdemelten nyert, mi pedig mostantól készülünk a következő meccsre.

 
 
  • 1iszek2017április30.22:47ÚjVálasz

    A város nem izgult, ez túlzás.A szurkolók izgultak. Nézzék a képet! Ez Magyarország? Magyar bajnokság? Magyar négerek?

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!