Pocsék második negyede miatt veszített a listavezető otthonában a Falco

Utána már hiába kapaszkodtak Pustahvarék.
 
 
 
 
 

Pocsék második negyede miatt veszített a listavezető otthonában a Falco

Utána már hiába kapaszkodtak Pustahvarék.

Shepard bemelegített ugyan, de nem játszott a kupagyőztesnél. 7-0-val kezdtek a hazaiak, látványosan, ponterősen kosaraztak – elsősorban a palánk alatt –, míg a vendégek védekezése az első percekben átjáróház volt. Észhez tért a Falco, és az ötödik percben feljött 11-10-re. Az utolsó percben Govens büntetőkből egyenlített, viszont Lóránt keze sem remegett meg a vonalról, Kovács utolsó másodperces ziccerével 21-21-es döntetlennel zárult az első felvonás.

Markovics könnyű ziccerével indult a folytatás, majd Tóth egyenlített. Lóránt volt kemény a palánkok alatt, a 13. percben, 27-23-nál Sekulovic kért időt. Hiába, nem tudta megfogni az Albát. Taylor és Keller triplát, Markovics pedig duplát hintett, már tíz volt közte (35-25). Számolatlanul szórták a távoliakat a hazaiak, 45-28-nál már tizenhét volt a differencia, Keller újabb hármasával pedig meglett a húsz is. Teljesen tanácstalanná váltak a szombathelyiek, míg a fehér mezesek csapatként küzdve remekeltek. 52-30 volt az állás a félidőben, 31-9-re nyerte a második negyedet az Alba.

Zigeranovic egy jó büntetőjére Mohammed ziccerrel felelt, még tovább nyílt az olló. Tetemes előnye birtokában elkezdett könnyelműsködni, és szinte gondolkodás nélkül csak hajigálni a Fehérvár, de megtehette, mert ez is belefért, sokáig így sem tudott húszon belülre kerülni a hibát hibára halmozó Falco. A 27. percben Váradi triplájával sikerült, majd Pustahvar is beköszönt távolról, 63-47-nél időt kért Dzunic. 70-56-ról indult a záró negyed.

5-0-val kezdett az Alba, majd 79-63-nál Taylor reklamált a kelleténél hevesebben faultot, amiért technikait kapott. Govens büntetője és Váradi közelije után 13-ra jöttek fel a vasiak, ami meg is maradt a végéig. Az alapszakasz-győztes győzelme már nem forgott veszélyben. Kellerék sikerüket a második negyedben alapozták meg, a többi játékrészben tartani tudta a lépést tartalékos riválisával a Falco.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!