Olajozott Falco győzelem a bajnok ellen

Tovább őrzi hazai veretlenségét Srecko Sekulovic csapata.
 
 
 
 
 

Olajozott Falco győzelem a bajnok ellen

Tovább őrzi hazai veretlenségét Srecko Sekulovic csapata.

Pavlicevic vezérletével a Szolnok kezdett jobban (5-10), a Falco sok dobást elhibázott, Zsigeranovics például egymás után négy büntetőt is kihagyott. 7-0-s rohammal mégis fordítottak Váradiék. Aztán megint kapkodtak a hazaiak, gyorsindításokból visszavette az előnyt a bajnok, az első negyed vége 16-18 lett.

Két perc alatt 6-0-val kezdtek a piros-feketék, Sekulovic időt kért. Állandósulni látszott a két csapat közti nyolcpontos különbség, mígnem a második negyed derekán Simon és Tóth beállítása után vérszemet kapott a Falco, 29-31-nél már Kmézic mester rendelte magához övéit. A 17. percben Váradi közelijével lett ismét egál (33-33). Tizenkét másodperccel a félidő vége előtt Govens büntetőivel újra a vasiak vezettek, de a slusszpoén Andricé volt, 37-37-tel mentek pihenőre a csapatok. Nem volt magas a színvonal, mindkét csapat sokat hibázott, ennek is volt köszönhető a kevés pont.

Tóth Norbert dupláját Medford triplája követte, majd Borisov is betalált kintről és közelről is, így lényegében nem változott semmi. Továbbra sem bővelkedtünk pontokban, viszont a hangulatra nem lehetett panasz. Medford villant párat, megint megpróbálta lerázni magáról ellenfelét a Falco, 49-44-nél időt kért az Olaj. A vendégek mindkét centere, Tóth és Andric is négy faultnál járt. 55-48-ról indult a záró felvonás.

Wittmann triplával hozta közelebb csapatát, a Falco azonban őrizte előnyét. A 35. percben feljött egy pontra a címvédő, miközben előbb Tóth, majd egy perccel később Andric is kiszállt; a másik oldalon a négy hibás Govens volt veszélyben. Sekulovic 66-63-nál kért időt. Csapata nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából, a végén már csak az volt a kérdés, jobb lesz-e egymás elleniben a Falco: nem lett. Szombathelyen azonban továbbra sem tud nyerni egyik vendégcsapat sem.

A vereség nagyon dühítette a szolnokiakat, Pavlicevic például a lefújás után felkapott egy széket, és úgy földhöz vágta dühében, hogy az kettétört.

Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon nehéz meccset vártunk, és az is volt. Nem volt szép meccs, a ZTE elleni találkozónk után éreztem egy kicsit, hogy fáradt a csapat, rögtön három nappal utána érkezett az aktuális bajnokcsapat, talán ezért is lett ennyire nehéz. Nem voltunk elég frissek, kevés energiánk volt az első félidőben. A szünet után visszajött a ritmusunk, sajnálom, hogy nem tudtunk nyolcnál többel nyerni, de természetesen így is nagyon boldog vagyok. Ha valaki a meccs előtt azt mondja, hogy eggyel nyerünk, azt is aláírtam volna. Mindenki a maximumot nyújtotta, lehet, hogy nem voltunk elég jók, de mindenki nagyon akart. Hosszú ez a bajnokság, lassan a végéhez érünk, egyre fontosabb lesz a regeneráció. Nagyon fontos, és büszke vagyok rá, hogy továbbra is veretlenek vagyunk Szombathelyen. Köszönjük a szurkolók segítségét, biztos, hogy még többen lettek volna, ha nincs ez a havazás, rossz idő. Megyünk tovább, most ér aztán igazán sokat a ZTE legyőzése.

Zoran Kmezic, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Jól mentünk be a meccsbe, felkészültek voltunk. Az első félidőt elég jól lejátszottuk, a második félidőben viszont olyan hibákat követtünk el, amikkel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Rögtön az elején volt 3-4 olyan támadásunk, amiket másképpen kellett volna megoldanunk, ha sokkal jobban fejezzük be a támadásokat, akkor másként alakult volna ez a meccs. A harmadik negyedben mindössze 11 pontot dobtunk, ez nagyon kevés. Volt 3-4 perc, amikor nem is tudtunk betalálni. Ez megpecsételte a sorsunkat. Kintről ismét egy kicsit gyengébben céloztunk, ez is döntő volt, mert az összes többi játékelemben nagyjából hasonló volt mindkét csapat. Ha tudunk javítani ezeken, nagy sanszunk van idegenben is nyerni. Ez elég régen sikerült, a középszakaszban eddig egyszer sem. Gratulálok a Falcónak, és további sok sikert kívánok nekik.

 
 
  • 2realista2017április20.11:11ÚjVálasz

    Ne politizálj Nagy 520831.

     
  • 1nagy5208312017április19.21:38ÚjVálasz

    Hatalmas gratuláció a csapatnak! Ha Szolnokon is a sípok igazságosan szóltak volna...! De Nyerges Zsolt erősebb, mint Gráczer! Ezért kellene a mi Bubunk a csapat élére! Már induláskor megnyernénk a bajnokságot!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!