Lesimázta a Körmend a Falcót

Pillanatok alatt eldőlt a vasi rangadó.
 
 
 
 
 

Lesimázta a Körmend a Falcót

Pillanatok alatt eldőlt a vasi rangadó.

A mérkőzés előtt köszöntötték a hazaiak a 30 évvel ezelőtti, első bajnokcsapatuk tagjait, a Falco tábor pedig „Isten hozott Kovács Nóra” felirattal Kovács Péter újszülött kislányát.

Három perc alatt Csorvási és Allen két-két duplával, 8-0-val indult a meccs, Szekulovics időt kért. Hiába, Csorvási maradt üresen a palánk alatt, és máris szólt a „Tíz! Tíz! Tíz!” rigmus a körmendi B-középből, majd Allen volt újra eredményes (12-0). Zsigeranovics tartotta életben a Falcót, de a piros-feketék remekül dobtak, és őrizték magabiztos előnyüket. 23-8-nál már tizenöt volt közte. Puhán védekeztek a szombathelyiek, de rendkívül extrán is céloztak a hazaiak. Az első negyed Govens utolsó másodperces ziccere után 30-18-cal ért véget.

Nem változott a játék képe a folytatásban sem, a 14. percben 40-22-nél újra időt kellett kérnie Szekulovicsnak. Teljesen szétestek a sárga-feketék, az MTE pedig extázisban volt, könnyedén robogott át a gyengén teljesítő vendégeken. Huszonhat is volt már közte, Gibbs kosarával 60-35-tel zárult a félidő.

A fordulás után Pustahvar megszerezte első pontjait, triplából. Két és fél perc alatt 10-2-vel kezdett a Falco, Potocnik 62-45-nél időt kért. Tizennégyig kapaszkodtak a fekete mezesek, aztán felébredt a Körmend. Végül csak részsikert ért el a Szekulovics-legénység, amely hat ponttal megnyerte a harmadik negyedet, húszon belül került, de így is 77-58 állt az eredményjelzőn a záró felvonás előtt.

Újra az volt az ember érzése, hogy Körmenden még a bab is hús, megint mindent mindenhonnan bedobtak Ferenczék. A 33. percben, 89-65-nél időt kért a Falco. Már csak a számszerű végeredmény volt kérdéses. Bár a negyedik negyedet is (tehát összességében a teljes második félidőt) megnyerték a vendégek, de az első húsz percben összeszedett hátrányukat már nem tudták ledolgozni.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Először is gratulálok a játékosaimnak, nagyon jó meccset játszottak. A meccs elején nagyon jól kezdtünk, magas szintű kosárlabdát mutattunk be. A második félidőben álmosan kezdtük, a Falcónak volt néhány nehéz, de sikeres dobása. Ez egy kicsit meglepett minket, de végül kontrollálni tudtuk a meccset és magabiztosan nyertünk.

Szrecsko Szekulovics, a Falco vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek! A Falcónak ma két arca volt. Az első félidőben nagyon puhák voltunk és gyengék. A második félidőben felébredtünk, de fordítani már késő volt. Nehéz helyzetbe vagyunk most, mert két nap múlva megint meccs vár ránk. Bízom benne, hogy a ZTE ellen már azt a második félidőben mutatott formánkat tudjuk hozni.

 
 
 • 3iszek2017április14.14:41ÚjVálasz

  Na, mi van Naffalkó?

   
 • 2realista2017április14.14:34ÚjVálasz

  A közte majdnem 20,azért szégyen....
  Várható volt,hogy Kromah beindul ismét,de miért nem látta ezt a FALCO edzője???
  Mit is" használ" itt pl.Barham???

   
 • 1nagy5208312017április13.22:14ÚjVálasz

  Töketlen amatőrök! A mai teljesítmény megint szégyen volt! Ennyire simán megalázni a csapatot! Egyszerűen nem értem, hogy akiknek ez a hivatása, megélhetése, munkája, hogy tudnak ennyire alárendelt szerepet játszani? A meccset látva, az volt az érzésem, hogy sima 40-est is rá tudott volna verni a naffalkóra a Körmend, ha egy picit megerőlteti magát! Vissza a sportra! Szoros meccsen ki lehet kapni Körmenden! De mikor a második percben eldőlt a meccs, akkor kezd nevetségessé válni a dolog! Sajnálom azt a sok embert, akiket hülyítenek ezek a játékosok, vezetők, edzők!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!