Hatalmasat mentett a Falco, újra legyőzte az Albát

Sokan talán már temették a csapatot, de Medfordék megőrizték hazai veretlenségüket.
 
 
 
 
 

Hatalmasat mentett a Falco, újra legyőzte az Albát

Sokan talán már temették a csapatot, de Medfordék megőrizték hazai veretlenségüket.

Meglepő módon elég edzőmeccs-szerű hangulatban kezdődött a Falco történetének első hazai felsőházas meccse. 6-0-val kezdtek a vasiak, aztán ugyanilyen szériával egyenlített a három légióssal felálló Alba. Pustahvar és Zsigeranovics is hamar faultproblémákba került, Markovics ziccerével először vezettek a vendégek, majd Taylor szerzett labdát és kosarat, a 8. percben, 12-15-nél időt kért Szekulovics. A kék-fehérek sok büntetőt dobhattak, Váradi ziccere a végén lejött, így 15-21-es eredménnyel zárult az első felvonás.

5-0-val folytatta az Alba, a különbség átlépte a tízet is (15-26). Közel négy percet kellett várni az első hazai kosárra. Időnként egészen jól védekezett az alapszakasz győztes, de az is igaz, hogy sokat hibázott támadásban a Falco, sokszor még a ziccereket is elrontották Váradiék. A 18. percben aztán nagy nehezen tízen belül kerültek a sárga-feketék, csapatkapitányuk triplájával 28-33-nál Dzunics időt kért. Sikerült megráznia magát a Fehérvárnak, a félidőben 28-37 volt az állás.

Edwards duplájára Medford válaszolt két triplával, majd 36-41-nél a szombathelyi irányító ellen fújtak sportszerűtlent (jogosan). Nagyon megnyomta a harmadik negyedet a Falco, a játékrész derekán egy pontra feljött, 42-43-nál időt is kértek a megzavarodott vendégek. A 28. percben, a támadóidő lejárta előtt Govens egyenlített távolról (47-47), majd Medford ziccerével hosszú idő után ismét a vasiak vezettek. A harmadik negyed egyértelműen Medfordról szólt, a végén az ő triplájával lett 52-53.

Govens harmadik hármasát szerezte, ezzel újra a Falco vezetett. A záró etap elején a másik tengerentúli repítette a szombathelyieket, akik meglógtak öt ponttal (60-55). Nagy izgalmakat tartogatott a hajrá, szinte pattanásig feszültek az idegek, mindkét oldalon sok volt a hiba. Váradi trojkájával 65-57-re módosult az állás, Dzunics kétségbeesetten hívta magához csapatát. Govens ziccere után meglett a közte tíz is, csak most a másik oldalon. A végét okos játékkal hozta le a Falco, amely nagyot javult a második félidőre, így megőrizte hazai veretlenségét.

A lefújás után a hangosbemondó köszöntötte Kovács Pétert, akinek megszületett a kislánya, így aztán tényleg teljes lett a szombathelyi csapat öröme.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, nagyon nehéz meccs volt. Kicsit görcsösek voltunk, hosszú idő után játszottunk ismét hazai pályán. Csak négy játékos dobott kosarat, ez egy kicsit kevés, de nagyon akartuk a győzelmet. Jól indultunk, utána egy kicsit megálltunk, és elhúzott a Fehérvár. Szerencsére visszajöttünk a meccsbe, a második félidő már olyan volt, ami jellemző volt az idei szezonban a Falcóra. Megállítottuk Edwardsot, ültek a távoli dobásaink és feljavultunk a lepattanóharcban. Erről szól a kosárlabda. Köszönöm a szurkolóknak, akik ma tényleg igazi közönség voltak, nem csak nézők, jól eső érzés volt hallani, hogy az egész csarnok drukkolt. Úgy tűnik, hosszú idő után kezd visszajönni a rájátszás-atmoszféra. Nem volt szép meccs, de nyertünk, és ez a lényeg. Megyünk tovább.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Play-off-szagú meccset játszottunk, ahol elsősorban a küzdelem dominált. Sok hibát láttak a nézők, de a győzni akarás mindkét csapatnál magas szinten volt. A második félidőben a Falco felülmúlt minket agresszivitásban, amire nem tudtunk válaszolni, úgy, ahogy kellett volna. Sok eladott labdánk volt, támadásban pedig kapkodtunk, de az is lehet, hogy ez annak volt az oka, hogy agresszívabb volt a Falco. Nem tudtunk kialakítani jó dobóhelyzeteket, 11 %-os triplamutatóval nehéz meccset nyerni. Ilyen kevés dobott ponttal lehet, de ilyen sok eladott labdával nehéz. Ezeket kompenzáltuk azzal, hogy nagyot harcoltunk.

 
 
  • 1szurkoloo2017április06.23:33ÚjVálasz

    Gratulálok a CSAPATNAK! A gyenge játékkal kiszenvedett győzelmek a legértékesebbek. Ma is nagyon jó hangulat volt. A bírók az 1. félidőben mindent megtettek az Alba győzelméért, egyenlő fújásnál jött is a fordítás.
    Hajrá Falco!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!