Elmaradt a Falco-bravúr Kaposváron

Sok hibával játszottak, és a végére szétestek a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

Elmaradt a Falco-bravúr Kaposváron

Sok hibával játszottak, és a végére szétestek a sárga-feketék.

A Falco várhatta nyugodtabban a mai rangadót, hiszen a Kaposvár vereségével gyakorlatilag „elszállt” volna a felsőháztól, nekünk viszont egy győzelem biztos play-offot ért volna.

Két és fél perc után 7-2-vel kezdett a Kaposvár, de aztán Govens és Váradi kosaraival pillanatok alatt egál lett, sőt Pustahvar közelije után már 7-9 volt ide. A belorusz légiós bevágott két triplát is (9-15). Jobban védekezett a Falco, igaz a mi támadásainkba is néha hiba csúszott. Frazier vette vállára csapatát, pillanatok alatt 11 pontig jutott, és felhozta egyre a KKK-t (20-21). Hendlein büntetőivel ismét a hazaiaknál volt az előny, de a slusszpoén Medfordé volt, aki szép ziccer-mozdulatával 22-23-ra módosította az állást.

Másfél perc alatt meglógtak a kék-fehérek 30-25-re. Rosszul lepattanóztunk, főleg a saját palánkunk alatt. Sok fault tördelte a játékot mindkét oldalon, a somogyiakkal ellentétben viszont a Falco pocsékul büntetőzött (11/11, illetve 3/9 volt az első félidő mérlege). Szekulovics ellen technikait ítélt Boros játékvezető, miután számon kérte őt a nem egyenlő bánásmód miatt. Frazier közben továbbra is szinte mindent bevágott (18/12-es pontmutatóval zárta a félidőt), kevesebb, mint három és fél perc volt hátra, amikor Simms középtávolijával már meglett a tíz is közte, Szekulovics időt kért. A szünetre nem változott a különbség (44-34).

4-0-val folytatta a KKK, nagyon kellett Váradi triplája. 52-44-nél és 62-54-nél is sikerült végre nagy nehezen tízen belülre kerülni, de aztán ennél közelebb már nem jutottunk. Vagy Hendleinék, vagy a játékvezetők nem engedték. Az utolsó felvonás 70-58-ról indult.

Még másfél perc sem telt el, és máris 7-2 volt oda, 77-60-nál időt kért a Falco. Ezt a meccset azonban már nem tudtuk megfogni, a végére teljesen szétestünk. Három perccel a vége előtt Cooke zsákolásával már több mint húsz volt közte (89-68). Nem játszott jól a Falco, főleg a palánk alatt volt gyámoltalan, az egymás elleniben viszont még a Kaposvárnál is jobbak vagyunk, így egy nagy esélyt elszalasztottunk ugyan, de nem történt tragédia.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Nagyon fontos volt, hogy a Zalaegerszeg elleni vereség után, ahol gyengén teljesítettünk magunkhoz képest, összeszedje magát a csapat. Már a Vasas elleni meccsen is kezdtünk jobban teljesíteni, de ma, hála az égnek, védekezésben és támadásban is újra csapatként működtünk együtt, ez pedig döntőnek bizonyult.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Először is szeretnék gratulálni a Kaposvárnak, és köszönöm a szurkolóknak a szívélyes fogadtatásukat. Az első félidőben gyengén teljesítettünk, szerintem ez döntött. Volt tizenegy eladott labdánk, és engedtünk tizenkét támadólepattanót. A Kaposvár ezt ki is használta, lerohantak minket, pedig tudtuk, hogy ez az erősségük, készültünk is erre, mégsem tudtuk kiküszöbölni ezeket a hibákat. Volt, hogy zsinórban hat büntetőt hagytunk ki, ezek az apróságok pedig döntőnek bizonyult. A második félidőben már csak futottunk az eredmény után.

 
 
  • 2nagy5208312017március16.21:20ÚjVálasz

    Mit kekeckedsz? Ha egyszer az edző így mondta???

     
  • 1realista2017március16.21:11ÚjVálasz

    legalább helyesirni kellene tudni! szivélyes-nem igy tanitották???

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!