A Zetét is hazaküldte a Falco

Egy pillanatig nem volt kérdés, hogy megőrzik-e hazai veretlenségüket a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

A Zetét is hazaküldte a Falco

Egy pillanatig nem volt kérdés, hogy megőrzik-e hazai veretlenségüket a sárga-feketék.

Váradi és Govens vezérletével a Falco uralta az első negyedet, a gyors játék a hazaiaknak kedvezett, igaz a ZTE sem szakadt le, köszönhetően elsősorban a szellős szombathelyi védekezésnek. A 9. percben, 21-19-nél a Falco kért először időt, az első negyed Tóth Norbert duplájával ért véget (26-21).

A folytatásban sem változott a játék képe, a vasiak diktálták a tempót, a különbség pedig már súrolta a tízet. A 16. percben, 36-31-nél Ubilla büntetőzhetett, ám előtte Wright jelezte, hogy a szombathelyi palánk nincs a helyén, a játékvezetők időt kértek, és néhány perces közjáték után folytatódhatott a mérkőzés. A két szurkolótábor kihasználta az alkalmat, és elkezdte egymást szidni a holtidőben. Pustahvar triplájával az utolsó percben meglett a közte tíz (46-35). A félidő végére sikerült kozmetikáznia a Zetének, húsz perc után 46-40 volt az állás.

A hazai közönség többször is faultot reklamált, mire Bencze Tamás a zsűriasztaltól kérte, hogy vegyék le a lassítást a kijelzőről. A 23. percben Govens triplája, majd Váradi zsákolása után a különbség ismét tízre rúgott (56-46). A 28. percben Bencze kapott technikait, miután magából kikelve reklamált egy ítélet után. Az utolsó felvonás 68-54-ről indult.

Norfleet elkezdte szórni a triplákat, porszem került a Falco gépezetébe, a negyed derekán 71-64-nél időt kért Szekulovics. A hátralévő időben sikerült okos, taktikus játékkal megőrizniük a vezetést a sárga-feketéknek, akik ráadásul egy esetleges holtverseny esetén az egymás elleni eredményben is jobbnak bizonyulnak a Zeténél. A Falco sikere teljesen megérdemelt, ezzel egyébként veretlen maradt az alapszakaszban az Aréna Savariában.

A lefújás után a zalaiak kórusban szidták korábbi kedvencüket, Darrin Govenst, mire a csarnok válaszul az amerikai légiós nevét skandálta.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon nehéz meccsre számítottunk, az is lett. Tiszteltük a zalaegerszegi csapatot és a kollégáim munkáját. Egész meccsen koncentrálni kellett, az egyik célunk az volt, hogy Ubillát jól levédjük, úgy gondolom, hogy nagyrészt sikerült is. Persze azt tudtuk, hogy lehetetlen lesz nulla ponton tartani, főleg Kovács Peti például szerintem egészen extrán jó munkát végzett. Persze nem akarok csak egy-egy embert kiemelni, mert az egész csapat jól játszott. Pozitívum a magyar kosárlabda számára, hogy mindkét oldalon volt egy-egy fiatal tehetség, Benke és Váradi személyében, akik nagyon jól játszottak és sok pontot dobtak, külön minőséget képviseltek, nem csak Govensről és Norfleetről kell beszélni a mai meccs után. Volt egy kritikus pillanat a harmadik-negyedik negyedben, de megmaradt a tartásunk, és sikerült azt is átvészelnünk. Nagyon örülök, hogy veretlenek maradtunk hazai pályán.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Szerintem az első félidőben nem volt problémánk a támadójátékunkkal, sok helyzetet teremtettünk, amiből 40 pontot dobtunk, ez nem rossz, persze Szombathelyen nem mindig elég. Inkább a védekezésünkkel voltak gondok, főleg a kinti dobók levédésével. Három-négy esetben is egyéni védekezésbeli hibákból kaptunk hármast, ez túl sok volt. A harmadik negyedben a Falco kemény védekezése kizökkentett minket a ritmusból, nem találtuk meg azt az embert, aki a bontásokat megcsinálta volna. Volt pár szituáció, amiket a játékvezetők szerintem nem jól ítéltek meg, de ez nem sokat befolyásolt, mert volt a túloldalon egy extrán játszó Govens, akit nem tudtunk megállítani. A meccs egészét tekintve megérdemelten győzött a Falco.

 
 
 • 2szurkoloo2017március13.19:09ÚjVálasz

  Gratulálok! Megint csapatként játszottunk, Govens és Beni extrán játszott, Kovács Peti nagyon jól szállt be a padról, sima lett a győzelem. Szurkolás is extra volt, úgy látszik állandósul a 2500 feletti nézőszám, amit sok NB1-es focicsapat is megirigyelne.
  Hajrá Falco!

   
 • 1lokalpatr2017március13.15:01ÚjVálasz

  SZÉP VOLT FIÚK! MEGMUTTATUK!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!