Bevehetetlen vár! A Pécs is haza kullogott az Aréna Savariából

Az első félidei tróger játékvezetés sem tudott kifogni a Falcón.
 
 
 
 
 

Bevehetetlen vár! A Pécs is haza kullogott az Aréna Savariából

Az első félidei tróger játékvezetés sem tudott kifogni a Falcón.

Csapnivalóan kezdett a Falco. A Pécs két gyors triplával és Nelson gyors betöréseivel 15-6-ra el is húzott. Szekulovics ugyan nem kért időt, de a sárga-feketék az intelmei nélkül is ébredtek. Váradi, majd Pustahvar kétszer is a vonalon kívülről talált be (15-15), Medford hármasával pedig már 18-15-re a vasiak vezettek. A szombathelyiek "csináltak" egy 16-0-át ebben a periódusban, Nelson kosara törte meg végül a másik oldalon a gólcsendet (24-17). Ez a kosár fordulatot is hozott a meccsen, 24-24-gyel, azaz egy 7-0-ás pécsi rohammal mentek kisszünetre a csapatok

A játékrész első négy perce nem hozott változást a játék képében, a Pécs 30-33-nál vette át a vezetést. Parázs hangulatú volt a találkozó, a szombathelyi publikum többször vitatta a mindkét oldalon össze-vissza "fütyörésző" játékvezetők döntését.

A sok közjáték a hazaikat zavarta meg jobban, kiestek a ritmusból, míg a másik oldalon nagyon beindult a pontgyártás, Budimir triplájával már 37-46 is volt az eredményjelzőn. A félidő végeredményét Medford állította be, 39-46-tal mentek pihenőre a csapatok.

A szünetben alapos fejmosást kaphattak Váradiék, lendületesen kezdték a játékrészt. Öt perc után, Barham kosarával már 51-49-re vezettek. A Pécs dolgát nehezítette, hogy Sejfic faultproblémák miatt a padon ült.

Másfél perccel a harmadik negyed vége előtt 59-55-re vezettek a hazaiak. A Pécs tehát nem adta fel, sőt Halász két sikeres büntetője után már csak egy pont volt a hátrányuk. A csapatok végül 61-61-gyel mentek az utolsó kisszünetre.

Medford jó játékának köszönhetően kicsit meglógott a Falco, hét perccel a vége előtt, és Barham pontjai után hét pont volt a vasiak előnye.

Izgalmas volt a hajrá is, a Falco nem tudta 10 pont fölé növelni előnyét, a vendégek pedig, talán éppen ezért, egy percig sem adták fel.

Fordítani azonban nem tudtak, a szombathelyiek megérdemelten nyertek.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC vezetőedzője: Gratulálok a saját csapatomnak, nagyon nehéz meccset tudtunk megnyerni. Gratulálok Csirke Ferinek és a Pécsnek is, korábban dolgoztam ott, sok sikert kívánok nekik, remélem idén is bejutnak a play-offba. Felkészültünk becsülettel, gondoltuk, hogy nagyon nehéz lesz, tudtuk, hogy a Pécs nagyon erős és jól játszik. Itt ráadásul mindig jól ment nekik, tavaly nyertek is. A kulcs a lepattanócsata megnyerése volt, ott nagy volt a különbség. Kicsit görcsösek voltunk, sok ziccert kihagytunk, főleg második negyedben. Ez lehet, hogy a fáradtság számlájára írandó, hiszen egy héten belül ez már a harmadik meccsünk volt, nagyon nehéz ellenfelek, direkt riválisok ellen. A Pécs kellemetlen ellenfél volt, sokat játszott alacsony, mozgékony szerkezettel, ilyen csapat ellen elég nehéz védekezni. Az egész meccs volt szoros, igazi rangadó volt. Nyertünk, és ez a lényeg, megyünk tovább. Sokat jelent számunkra ez a győzelem.

Csirke Ferenc, a PVSK edzője: Először is gratulálok a Falcónak, nagyon fontos mérkőzést nyert meg a felsőházba kerülés szempontjából. Harmincöt percig játszottunk egy extra meccset, addig egál volt. Huszonöt támadó lepattanót engedünk az ellenfélnek, ezzel nem lehet meccset nyerni. Hiába volt extra a védekezésünk addig, amíg a Falco rá nem dobta a labdát a gyűrűre. Huszonnégy pontot kaptunk második szándékból, ez megengedhetetlen, ez pont elég arra, hogy egy szoros meccset megnyerjen a Falco. Ez koncentráció-, de főleg agresszivitás hiányának a problémája. Ezt nagyon nehéz fejleszteni edzésen, benne kell lennie a játékos vérében. A negyedik negyed tízedik percében egy faultunk volt, „anyámasszony katonája” módra harcoltunk a palánk alatt. Ez csak vereséghez vezethet. Megyünk tovább, ugyanúgy megmaradtak a céljaink, a play-offért harcolunk, most majd jönnek a hazai meccsek, amiket meg kell nyerni.

 
 
 • 3iszek2017március07.17:00ÚjVálasz
  Idézet: szurkoloo
  Azt ugye tudod, hogy a Falco gyárral csak a név közös a Falco csapatban, mert még régen szponzor volt. Ma már semennyi pénzt sem ad a gyár.
  ...

  Ja, ez olyan mikor az elvált feleség továbbra is a volt férje nevét viseli?!
  A szurkolásról csak annyit, ölég foghíjasak voltak a lelátók.
  Pécs egyébként pariban volt. Kíváncsian várjuk, mi lesz a 8-ban.
  Otthon mindenkinek kötelező a győzelem. Ha a saját váramban más uralkodik, az már maga a vég. Nem kell elájulni annyira.

   
 • 2szurkoloo2017március05.10:55ÚjVálasz
  Idézet: katt
  Nyomassuk a fűrészport az idegenek szemébe, fülébe, tüdejébe is!
  ...

  Azt ugye tudod, hogy a Falco gyárral csak a név közös a Falco csapatban, mert még régen szponzor volt. Ma már semennyi pénzt sem ad a gyár. Mivel a csapatot így is, úgy is mindenki Falconak fogja hívni, akármilyen új neve lenne, már nem változtatják meg. Nem baj, írogassunk csak hülyeségeket az összes Falco cikk alá úgy, hogy fogalmunk sincs a dolgokról.
  A csapatnak meg gratulálok a győzelemhez! Az ilyen meccsek bizonyítják egy csapat erejét, amikor nem megy annyira a játék, plusz az ellenfél még jól is dob, de így is tud nyerni. Szurkolás megint extra volt!
  Hajrá Falco!

   
 • 1katt2017március05.09:11ÚjVálasz

  Nyomassuk a fűrészport az idegenek szemébe, fülébe, tüdejébe is!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!