Kupánvágta a Körmend a Falcót

A vártnál sokkal simább volt a vasi rangadó Győrben.
 
 
 
 
 

Kupánvágta a Körmend a Falcót

A vártnál sokkal simább volt a vasi rangadó Győrben.

A körmendi szurkolók ma molinóval emlékeztek meg nemrég elhunyt társukról, Geröly Imréről.

Elképesztő hangulatban indult a vasi rangadó a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Mindkét csapat sokat hibázott az elején, közel két percet kellett várni az első pontra, Csorvási szerezte büntetőből. 8-0-val indított az MTE, négy perc után Szekulovics időt kért. Eltelt a negyed fele, mire Zsigeranovics megszerezte a Falco első kosarát. A hetedik percben Smith távolijával már tízzel mentek a piros-feketék (4-14). Nagyon rosszul dobtak a szombathelyiek, jóformán csak büntetőből találtak be. A pontszegény első negyed után 8-17 volt az állás.

Pustahvar ziccerére Smith felelt távolról, majd a tizenharmadik percben, 12-22-nél Potocnik kért időt. Feljött ugyan egy pillanatra hat pontra a Falco, de aztán ismét állandósult a közte tíz. Sőt, Petty egymás után vágott be két triplát, így 19-36-nál már újra Szekulovicsnak kellett volna rendet tennie. Nem sikerült, továbbra is kritikán aluli százalékkal dobtak a „hazaiak”, így 24-38-as eredménnyel zárult a félidő.

Váradi ziccere után Govens szerezte meg a Falco első tripláját, tízen belülre hozva ezzel csapatukat. Nem tartott sokáig a szombathelyi öröm, Allen vezérletével visszatornászta tizenhatra a különbséget a Körmend. 33-49-nél, a negyed derekán ismét időt kért Szekulovics. Már majdnem hússzal vezettek Pettyék, amikor Govens ismét rákapcsolt, és életben tartotta övéit (45-57).

Pustahvar középtávolija és Zsigeranovics közelije után nagyon kellett Gibbs és Ferencz triplája a vendégeknek. A Falco innentől feladta, a Körmend kénye-kedve szerint játszhatott, a 35. percben Csorvási kosara után már húsz pont volt közte (52-72). Ez a végéig meg is maradt. Az öröm pillanataiban már a fiataloknak is lehetőséget adott Potocnik edző, bár vékonyabb volt a vendégek kerete, ma semmi esélyt nem hagytak megyei riválisuknak.

 
 
 • 7idealista2017február17.16:31ÚjVálasz

  Az ésszel élők lealázták az eszetleneket......

   
 • 6blitzkrieg2017február17.10:25ÚjVálasz

  Saját magát vágta kupán a Falco...

   
 • 51nemecsek2017február17.10:03ÚjVálasz
  Idézet: iszek
  Bozót vs. Europa.
  ...

  Elkeserítő,hogy ez van.

   
 • 4iszek2017február17.08:38ÚjVálasz

  Bozót vs. Europa.

   
 • 3belabo2017február16.23:50ÚjVálasz

  Grat a Körmendnek, de én nem látom olyan tragikusnak a Falcot, egyszerűen arról volt ma szó, hogy egy csapat nem volt képes betalálni. Ez persze nem jó, de még mindig jobb, ha 10 meccsből kettőt harminc ponttal elveszítünk, mint ha mindegyiket elbuknánk 1-gyel.

   
 • 2sacher2017február16.23:00ÚjVálasz

  Nagyon jó volt a körmendi taktika, grat!

   
 • 1realista2017február16.22:36ÚjVálasz

  Eszetlen,buta játék-a kosárlabda megcsufolása ügyetlen,drága pénzért idecsalogatott óriásokkal...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!