Nagyot megy a Falco, a Szeged is kipipálva

Nehézkes, de fontos győzelem.
 
 
 
 
 

Nagyot megy a Falco, a Szeged is kipipálva

Nehézkes, de fontos győzelem.

Csirics triplája nyitotta a Falco Szeged meccset. Ez is mutatta, hogy a vendégek, az impozns hazai mérleg ellenére, nem statisztának jöttek az Arena a Savariába.

A vendégek az első negyed végéig őrizték vezetésüket, a Falco ekkor, eslősorban Váradi remek játékának köszönhetően, átvette a vezetést. Váradi ekkor már hét pontnál járt, az eredményjelzőn pedig 11-10 állt. A szombathelyiek be is indították a rakétákat. Zsigeranovics duplái, Pustavahr triplája és máris hétre nőtt a különbség. A játék képe már nem változott a hátralévő időben. 23-17 lett az első negyed vége.

A folytatásban Kovács Péter pontjainak örülhetett a hazai publikum. Duplát és triplát is hintett a hátvéd. Triplából dobott egyet Govens is. 31-19. Juhos pöcizése törte meg a szegedi gólcsendet, majd Lilov triplával kozmetikázta az eredményt. A Falco rendesen beleauludt a meccsbe. 31-26-ra feljöttek a vendégek. A vasi időkérés után Medford köszönt be, de jöttek a pontok a másik oldalról is. Sok volt a hiba, kevés a kosár ezekben a percekben. A szombathelyiek a játékrész végére rázták meg magukat, Pustavahr ponterős játékával kilenc pontos előnnyel mehettek pihenőre.

A jó formában lévő Pustahvar szerezte a második félidő első és második kosarát is, ezzel megadva az alaphangot a játékrészre. A szegediek azonban máshogy gondolták. Bán kosaraival feljöttek hét pontra. Az örömük nem tartott sokáig, a szombathelyiek legjobbja Pustahvar hintett egy hármast. A másik oldalon Sulovics villant, kosara után 45-40 az eredményjelzőn. A Falco képtelen volt megrázni magát egy pontra közelített a Szeged, a negyed végén pedig már vezetett is. 52-53. Harminc másodperc volt hátra ekkor a negyedből, ami egy Zsigeranovics duplára, két sikeres Sulovics büntetőre, és egy Medford triplára volt elég. 57-55.

A Falco 7-0-ás rohammal kezdte az utolsó részt. A vendégek azonban nem adták fel. 70-65 volt az állás három perccel, 70-68 kettővel a vége előtt. Ekkor jöttek Tóth Norbert pillanatai. Előbb egy biztos dupla, majd egy remek passz, amiből Váradi dobott kosarat. 74-69 egy perccel a vége előtt. Az előny elég volt a sárga-feketéknek, akik 74-69-re nyerték a meccset.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Először is gratulálok a szurkolóknak, a közönségnek, tényleg mögöttünk álltak egész meccsen, nagyon sokat segítettek, úgy látszik, kezd visszajönni a régi Falco-kapcsolat. Nagyon örülök, hogy nyertünk, bár nem volt egy szép meccs, nem játszottunk elég jól, de a szurkolóink végig mellettünk voltak. Előzetesen is elmondtam, hogy nagyon féltem ettől a meccstől, mert nehéz ellenfél az olyan csapat, mint a Szeged. Reálisan mindenki sima győzelmet várt tőlünk hazai pályán. Nyertünk, és végül is ez volt a papírforma, de ma este elég lassú ritmusban játszottunk, akárcsak a Szeged, amelynek sikerült ránk erőltetnie az akaratát. Támadásban nem kaptuk el a ritmust, az első félidőben nem védekezetünk rosszul, 29 pontot kaptunk, viszont csak 34-et dobtunk, ami hazai pályán elég kevés. Jött néhány apró hiba, amit nem szabad elkövetnünk. Volt egy-két perc, amikor meglógtunk tíz ponttal, de rendre visszajött az ellenfél. Hosszú ideje nem fordult velünk elő, hogy valaki megnyerte volna velünk szemben a lepattanócsatát, ez most a Szegednek sikerült, korábban még az Albának és a Szolnoknak sem. Ma ráadásul a büntetőket is nagyon rosszul dobtuk. Kicsit „alvó ritmusban” játszottunk, az a jó, hogy amikor ilyen gyengék vagyunk, még akkor is nyerünk. Ez is azt jelenti, hogy erős csapatunk van. Nehéz napjaink voltak, ezt persze sokan elfelejtik, de tíz nap alatt legyőztük az Albát és a Szolnokot is, most vár ránk a Magyar Kupa, nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk.

Nikola Lazics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, megérdemelt győzelmet aratott. A probléma az volt, hogy az első félidőben tizenkét eladott labdánk volt, illetve a Falcónak engedtünk hét támadó lepattanót. A szünet után jobban játszottunk, de ez sem volt elég. Sok problémánk volt a meccs előtt, Ma egész jól játszottunk, elégedett vagyok, sajnálom, hogy nem éltünk az eséllyel, de mindegy, megyünk tovább. Juhos újra megsérült, Vágvölgyi pedig bokasérülést szedett össze az U20-as meccsen, ez számunkra nagy problémát jelent. Sok sikert kívánok a Falcónak a bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt.

 
 
 • 2nagy5208312017február13.21:54ÚjVálasz

  TV-n visszanézve, siralmasan gyenge volt ez a meccs! Nem értem! Gálázni kellett volna, ehelyett épp, hogy meglett a győzelem! Lassú, elképzelés nélküli játék! A sztárok /Govens, Metford, mélyen az eddigi átlaguk alatt!/ Miért kellett irányítót cserélni? A csapat összezavarodva! Ha ez így megy tovább, a Körmend 50 ponttal küld haza bennünket! Ébresztő!

   
 • 1szurkoloo2017február11.21:35ÚjVálasz

  Gratulálok a CSAPATNAK! A rossz játékkal csak jó csapatok tudnak nyerni. Mi pedig idén nagyon jó CSAPAT vagyunk! Remélem a jó játékot a kupahétvégére tartogattuk!
  Hajrá Falco!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!