A Szolnok is kapitulált az Aréna Savariában

Hiába jött vissza húsz pontról a bajnok, a Falcót nem lehet legyőzni saját pályáján.
 
 
 
 
 

A Szolnok is kapitulált az Aréna Savariában

Hiába jött vissza húsz pontról a bajnok, a Falcót nem lehet legyőzni saját pályáján.

Remek hangulatban kezdődött a 17. forduló rangadója Szombathelyen, ahol a Falco fogadta a Szolnokot. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az elején, igaz ehhez az is kellett, hogy a piros-feketék extrán dobtak. Kovács Péter pöcizte be Pustahvar kimaradt triplakísérletét a 7. percben, 16-11-nél időt kért Kmézics Zorán, mert kezdett meglépni a hazai gárda. 21-18-as eredménnyel zárult az első negyed.

Agresszívebb lett a Szolnok védekezése, aminek eredményeképpen Pavlicsevics triplájával ki is egyenlített a 13. percben a bajnok (25-25). Hiába tapadtak piócaként Vojvodára a szombathelyiek, a klasszis bedobó védőivel anyakában is szórta a triplákat, egy pillanatra fordított is az Olaj. A Falco azonban nem roppant meg, tudott újítani, és visszavette az előnyt. Szrecsko Szekulovics együttese igazi csapatként játszott, hamar feliratkozott a pontszerző listára mind a kilenc pályára küldött játékos. Kmézics a 17. percben, 38-33-nál megint felmutatta a T-betűt, ezúttal azonban nem használtak a tanácsok, Medford triplája után ugyanis már átlépte a tíz pontot is a különbség (44-33). A félidőre 47-35-ös állással vonultak öltözőbe a csapatok. A Falco amellett, hogy ponterősen játszott, jól is védekezett, és remekül lepattanózott.

Alig három perc alatt 51-43-ra megközelítették a vendégek a sárga-feketéket, Szekulovics mester lépett is a zsűriasztal felé. Zsigeranovics villant párat, és máris a túloldalon jött a taktikai értekezlet. Felrobbant az Aréna Savaria, amikor a 27. percben Váradi középtávolijával már húsz volt a két csapat között (66-46). Ezt követően azonban megtorpant a Falco, egy 0-8-as roham után Szekulovics kénytelen volt ismét időt kérni. A végén Pustahvar triplájára Andric felelt egy 2+1-es akcióval, Medford még végigszlalomozott a pályán, de ziccere kimaradt, így 72-58-ról indult a záró felvonás.

Remekül használta ki a Szolnok, hogy Zsigeranovics pihent, és másfél perc alatt 6-0-val visszajött tízen belülre került (72-64), jelezvén, hogy ez a derbi még nem dőlt el. Govens sportszerűtlenje után Pavlicsevics értékesítette a két büntetőt, már csak két tripla volt közte. Egyszerűen képtelen volt betalálni a Falco, Tóth Ádám egy büntetője után Pavlicsevics dobott egy triplát. 72-70-nél Govens törte meg a hosszú kosárcsendet, büntetőkből. Szabó Gergő játékvezető főszereplővé vált, a 36. percben előbb Govenst, majd Andricot fújta ki. Vojvoda maradt üresen a bal sarokban, amit könyörtelenül megbüntetett egy triplával, ismét csak kettő volt közte. Kereken két perc volt hátra, amikor Barham büntetői előtt, 84-79-nél Kmézics hívta magához övéit. A hajrát már okos játékkal hozták le a vasiak, így kilencedik hazai meccsüket is megnyerték.

A lefújás után a hazai B-közép felhívta magához a 22. születésnapját éppen ma ünneplő Váradi Benedeket, aki a korláton ülve levezényelte a Szombathelyen közkedvelt "Amerre járunk, s kelünk" című nótát.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC vezetőedzője: Nagyon nehéz dolgunk volt, mert nagyon masszív, erős csapat a Szolnok. Nagyon tisztelem őket, ők a bajnoki címvédők, és az elmúlt tíz év legjobb csapata Magyarországon. Amikor nyerünk ellenük, az mindig nagyon sokat jelent. Ma is jól játszottunk hazai pályán, szerintem a kulcs az volt, hogy sok lepattanót szereztünk. Próbáltunk egész meccsen nagy ritmusban játszani, vezettünk már húsz ponttal is, de az ellenfél visszajött, ez is azt mutatja, hogy a Szolnok egy nagyon erős csapat. Elmondtam a játékosoknak is, hogy nagyon kell figyelni, negyven percen keresztül kell koncentrálni, mert ez a csapat bármikor vissza tud jönni a meccsbe. Köszönjük szurkolóinknak a segítséget, nálunk nagyon fontos, hogy mellénk álljanak. Az egész csapat jól működött, pedig nem volt egyszerű ma sem, Govens például tényleg beteg volt. Jó úton vagyunk, két óriási csapatot, az Albát és a Szolnokot is legyőztünk egy héten belül, ez persze nem jelenti azt, hogy mások ellen ne kelljen felpörögni.

Kmézics Zorán, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Látványos meccset játszottunk, sajnos azt kell mondanom, hogy a Falco végig uralta a játékot, és megérdemelten nyert. Mi sokat hibáztunk védekezésben és támadásban is, de talán a fő probléma az volt, hogy tizenkettővel több támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek. Ezek után újra támadhattak, és rendre gólokat kaptunk. Ezt a statisztika is jól mutatja: a Falcónak hatvanhét támadása volt, míg nekünk csak ötvenkettő. Szolnokon ebben a szezonban ez egy óriási probléma, sajnos minden meccsen hasonlóan járunk, eddig azonban ezt tudtuk kompenzálni más elemekkel, sajnos ma nem. Nagyon jó hangulatú meccs volt, a Falco nagyon szépen játszott, sok problémát okozott nekünk, Andricot is kipontozták. Gratulálok mindkét csapatnak, az enyémnek is, mert összeszedte magát, és húszpontos hátrányról vissza tudott jönni kettőre, ez óriási dolog, de utána megint jöttek az apróbb hibák, és elúszott a meccs. Ez egy fontos mérkőzés lett volna, jó szériában voltunk, de megyünk tovább azon az úton, amit elkezdtünk, bízunk benne, hogy tudunk javítani.

 
 
 • 3lokalpatr2017február06.17:07ÚjVálasz

  Sose kommenteltem, csak olvasni szoktam, és felháborító ha kikapunk, fröcsög itt mindenki, ha meg nyerünk, alig van komment! Kétszínüek!
  EL LEHETNE GONDOLKODNI!

   
 • 2szurkoloo2017február05.22:57ÚjVálasz

  Gratulálok a CSAPATNAK! Fantasztikus szurkolás, fantasztikus játék, fantasztikus győzelem. 3. helyen vagyunk, jövő héten még előrébb lépünk. Aztán utána előre a kupáért!
  Hajrá Falco!

   
 • 1realista2017február05.21:49ÚjVálasz

  Gratula csapatnak ,a szurkolóknak,edzőnek és még Gráczer Gyurinak is...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!