Másodszor nyert idegenben a Falco

A második félidőben megrázták magukat a sárga-feketék a Vasas otthonában.
 
 
 
 
 

Másodszor nyert idegenben a Falco

A második félidőben megrázták magukat a sárga-feketék a Vasas otthonában.

Mindkét oldalon kimaradt egy-egy amerikai légiós: a hazaiaknál Thompson, a Falcóból Govens nem kezdett. Sok hibával indítottak a játékosok, a Vasas kapta el hamarabb a fonalat, nagyon agresszíven játszottak a hazaiak. A hajrához közeledve aztán fordított a Falco, de akaratos játékával megint sok elemi hibára (lépéshibák, visszajátszás, eladott labdák) kényszerítette a vendég csapatot az újonc, Katona triplájával az utolsó negyed 18-16-os eredménnyel zárult.

Wright két kosara indította a második etapot. Taylor esett rá Govensre tripladobás közben, a sárga-feketék hátvédje mindhárom büntetőjét bedobta. Zsigeranovics és Pustahvar hiányában a palánk alatt sokkal jobb volt a Vasas, már majdnem tízzel vezettek a fővárosiak (30-21). Aztán megint jött egy fordulat, megrázta magát a Szombathely, időt is kért Sárosi Bulcsú. A Falco triplamutatója az első félidőben 0/11 volt, ehhez képest az állás „csak” 34-31.

Medford sportszerűtlenül faultolta Pachert, aki a két büntetője után egy ziccert is dobott. A 23. percben Govens szerezte a Falco első tripláját. 7-0-s rohammal egyenlítettek a sólymok, 38-38-nál ismét időt kért a Vasas. A remekül játszó Pustahvar triplája után ismét a vasiak vezettek (42-43). Belelendült a belorusz, újabb trojkát hintett, ráadásul ugyanonnan, a bal sarokból. Nem szakadt le az Angyalföld sem, Thompson kosara után 52-52-ről indult az utolsó felvonás.

Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 32. percben Pacher megkapta negyedik hibáját, miközben megint elment a Falco 54-61-re. Thompson mindent egyedül akart megoldani, buta vállalásai voltak, sokszor helyzet nélkül is. Medford triplája után 54-64-nél időt kért Sárosi. A végén átállt egészpályás letámadásra a Vasas, kicsit kozmetikáztak az eredményen a hazaiak, de a Falco győzelmére nem jelentettek veszélyt. A büntetőket viszonylag jól dobtuk, összességében megérdemelten nyertünk.

Sárosi Bulcsú, a Vasas Budapest vezetőedzője: Két ellentétes félidőt láthattunk, az elsőben nem tudtuk megtartani a tíz pont körüli előnyünket, sőt a játék képe alapján nagyobb vezetéssel kellett volna öltözőbe mennünk. Arra azért lehetett számítani, hogy a Falco a második félidőben nem fog úgy dobni, mint az elsőben, amikor is nagyon gyenge százalékkal értékesítették a triplákat, nyilván ez is kellett ahhoz, hogy el tudjunk lépni tőlük. A szombathelyieknek hosszabb a kispadjuk, és ezt jól kihasználták, a végén felülkerekedtek rajtunk, mi pedig elfáradtunk. Megérdemelten nyertek, megmutatták, hogy miért is tartanak a legjobb négy közé, amihez egyébként sok sikert kívánunk.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC vezetőedzője: Nagyon nehéz meccsre számítottam, az is lett. Nem felejtettük el a szombathelyi találkozót, ami majdnem ugyanilyen volt, mint a ma esti. Nagyon tiszteltük a Vasast, láttuk róluk a videókról, hogy egy komplex, jó csapat. Mi az extra Alba elleni meccsünk után fáradtak voltunk, de nagyon fontos volt, hogy nyerjünk ma is. Sajnos egész eddig gyengébben játszottunk idegenben, ma is így volt az első félidőben. Hiába kaptunk csak 34 pontot, mi is csak 31-et dobtunk. Nagyon gyengén kezdtünk, ez sajnos jellemző ránk, az egész szezonban problémát jelent az idegenbeli meccseinken. Sokat beszélgetek erről a játékosokkal, de most mindegy is, a lényeg, hogy nyertünk. Korrekt, erős meccs volt, gratulálok a Vasasnak is, lehet, hogy a végére elfáradtak. Két nap múlva megint rangadót játsszunk, a Szolnok ellen. Nehéz hetünk van, nagy nyomás van a csapaton.

 
 
  • 1szurkoloo2017február02.21:06ÚjVálasz

    Gratulálok a CSAPATNAK! 2017-ben a 3 idegenbeli meccsből 2 győzelem, jó lesz ez. A sok kárörvendőnek sajnos idén nem lesz sok öröme.
    Hajrá Falco!!!!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!