Falco-parádé az Alba ellen

Hazai pályán verhetetlenek a szombathelyiek.
 
 
 
 
 

Falco-parádé az Alba ellen

Hazai pályán verhetetlenek a szombathelyiek.

Bár két amerikai mezőnyembere nem találta a ritmust és nem is dobott pontot az első tíz percben, Zsigeranovics és Váradi vezérletével az első negyed nagy részében a Falco vezetett, az Alba zömében büntetőkkel araszolt előre. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 8. percben Farr könyöklése után megkapta harmadik hibáját (három percnyi játék után), 17-14-nél időt kért Braniszlav Dzunics. Az első etap után 21-17 volt az állás.

A folytatásban is a Falco irányította a meccset, a különbség már súrolta a tízet, de egy darabig nem érte el. Medford és Govens továbbra is pont nélkül állt, a vendégekben Lóránt tartotta a lelket. Barhamra nagyon hamar, alig több mint nyolc percnyi játék után ráfújták a negyedik hibát, miközben a 39. percben Pustahvar büntetőivel lett meg a közte tíz (37-27). Shepard és Lóránt azonnal egy trojkával büntetett, a félidőre 42-33-as állással vonultak öltözőbe a csapatok.

Lóránt és Pustahvar váltott egy-egy triplát a fordulás után. A 23. percben Váradi, majd Pustahvar távolija után az eddigi legnagyobb különbség alakult ki (52-37). Hiába szórta meg magát a hazaiak fehérorosz erőcsatára, Taylor is belelendült, sorban köszönt be kintről, tízen belülre hozva ezzel az Albát. A 27. percben, 60-51-nél időt kért a Falco. Egyszerűen semmi nem akart összejönni a vasi irányítópárosnak, de még így is tetemes volt a különbség, köszönhetően a társaknak. A harmadik negyed végén a slusszpoén aztán mégis pont Govensé volt, középtávolijával 64-54-ről indult a záró felvonás.

Váradi már tizennyolcadik pontját szerezte újabb triplájával. Pustahvar a palánk alól volt eredményes, ezzel beérte a csapatkapitányt, 69-54-nél, kereken egy perccel a negyedik negyed kezdete után időt is kért Dzunics mester. 71-56-nál Farr kipontozódott (öt és fél percnyi játék után), majd mérgében beleütött a kispad mögötti plexifalba, amiért jött a technikai, így Zsigeranovicsot három sikeres büntetőhöz juttatta. Nagyon megléptek a szombathelyiek, a 33. percben, 77-56-nál Dzunics kétségbeesetten kért újabb időt. Hiába, a meccs eldőlt, a Falco megérdemelten győzte le, még ilyen arányban is a listavezetőt.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC vezetőedzője: Gratulálok a saját csapatomnak, nagyon büszke vagyok a srácokra. Nagyon nehéz hetünk volt, ennek ellenére sikerült remek csapatmunkával előrukkolnunk. Nem tudnék kiemelni pusztán csak egy embert, aki megnyerte nekünk ezt a meccset, mert az egész csapat jól játszott. Nehéz periódus volt mögöttünk, nehéz volt visszajönnünk a rendes ritmusunkba, de örülök, hogy sikerült. Óriási meccs volt, egy igazán nagy csapatot győztünk le. Jól védekeztünk, a lepattanókat is kontrolláltuk, a támadójátékunk rendben volt, okosan játszottunk, nem sokat hibáztunk. Az Alba egy nagyon stabil csapat, ritkán tud nyerni valaki ellenük, pláne ekkora különbséggel. Megyünk tovább, el kell felejteni ezt a meccset, mert csütörtökön a Vasas vár ránk idegenben, megpróbáljuk megnyerni azt a meccset is, ez egy kicsit nehéz lesz, mert vendégként annyira nem megy nekünk, kicsit görcsösek vagyunk, de reméljük, hogy sikerült. Utána jön hozzánk a Szolnok vasárnap, szóval erőltetett menet vár ránk. Nagyon köszönjük a szurkolóink biztatását, szenzációsak voltak ma ők is, végig mellettünk álltak, reméljük ez így marad a jövőben is.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, megérdemelten nyert, minden játékelemben jobb volt. Most az lenne az igazságos, ha inkább róluk szólna ez az este, mert egyszerűen tényleg ennyivel jobbak voltak, ilyen arányban is megérdemelt a győzelmük. Kevés pozitívumot tudok mondani a saját csapatomról, talán annyit, hogy kevés ponton tudtuk tartani Govenst és Medfordot. Az alap játékelemekben, a lepattanók megszerzésében, csapatjátékban, mindenben jobb volt a Falco. Könnyen lehet, hogy fáradtak voltunk a keddi nemzetközi meccsünk után, de a harmadik negyedig partiban voltunk a hazaiakkal, az utolsó negyedünk viszont szinte értékelhetetlen volt.

 
 
 • 2idealista2017január29.11:41ÚjVálasz

  Gratula a Falconak !

   
 • 1szurkoloo2017január28.21:16ÚjVálasz

  Gratulálok a csapatnak, szenzációs volt!!!! A listavezetőt küldtük haza majd' 30 ponttal. A szurkolás is fantasztikus volt, biztos vagyok benne, hogy ez is hozzájárult a nagyon sima győzelemhez. Akik pedig a Paks elleni zakó után temették a csapatot, remélem most nem felejtenek el gratulálni.
  Hajrá Falco!!!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!