Már nem nyeretlen idegenben a Falco

Sopronban arattak nagyon fontos győzelmet a sárga-feketék.
 
 
 
 
 

Már nem nyeretlen idegenben a Falco

Sopronban arattak nagyon fontos győzelmet a sárga-feketék.

A soproni új szerzemények közül Myles kezdett, Johnson viszont nem a Falco elleni szomszédvári rangadón. Govensé volt az első kosár, Spica 2+1-es akcióval fordított. A folytatásban visszaestek a csapatok a pontgyártásban, sok volt a hiba mindkét oldalon. A Falco uralta az első negyedet, de nem szakadtak le a hazaiak sem. A 7. percben 10-13-nál időt kért Sabáli Balázs. Medford és Govens vezérletével azonban 14-19 állt az eredményjelzőn az első etap végén.

A 13. percben pedig már 16-26 volt, Sabáli ismét időt kért. A szombathelyiek két amerikaija továbbra is ellenállhatatlan volt, ketten együtt 21 pontot vállaltak a 26-ból. A soproniaknak sikerült rendezniük soraikat, alig két perc után 7-0-val visszajött a meccsbe az SKC, 23-26-nál már Szekulovics hívta magához övéit. Teljesen megzavarodott a Falco, három újabb kosárral és két büntetővel már fordítottak is a fehér mezesek (30-26). Pustahvar a 19. percben, a Falco kilencedik próbálkozására megszerezte a vendégek első tripláját, utána rögtön bevágott még egyet, vissza is vette ezzela vezetést csapatának. 32-34 volt az állás a szünetben.

Johnson triplája kimaradt, Medfordé viszont bement a fordulás után. 33-42-re ismét elment a Falco, hazai szempontból nagyon jókor jött Myles triplája. Ez azonban most nem roppantotta meg a sárga-feketéket, Váradi ziccere után megint tíz lett közte, 41-51-nél időt kért Sabáli. A negyed derekán Johnson és Govens akaszkodtak össze, mindkettő technikait kapott. Az idegek pattanásig feszültek, Medford is kapott egy technikait, mert a játékvezetők szerint – amikor az oldalvonalon kívülre szálló labdáért „repült”, hogy megmentse – szándékosan dobta neki a labdát Johnsonnak. Hiába kérték a videóbírót a vasiak, nem nézték vissza az esetet a sporik. Aztán Dufault döntötte fel a felezőnél Kovácsot, ez sportszerűtlent ért. Állandósult a két csapat közti tíz pontos különbség. Ruják utolsó másodperces kosarával 62-53-ról indult az utolsó felvonás.

A szenzációsan játszó Tóth Norbert indította a záró negyedet, majd Govens is rátett egy lapáttal. Aztán villant egyet Ruják és Spica is, 57-66-nál időt kért a Falco. A 34. percben kipontozódott Zsigeranovics egy kettős fault után, Govens ziccere után, 62-73-nál ismét hazai timeout következett, 3:22 volt ekkor vissza. A 38. percben Govens is kiszállt, 9.7 másodperccel a vége előtt pedig a kék-fehérek feljöttek két pontra (73-75), időt kért Szekulovics. Izgalmasan alakult a vége. A vendégek a kritikus pillanatokban is jól büntetőztek, és bár Takács triplája a frászt hozta rájuk (ezzel egy pontra jött vissza a Sopron), végül okosan pörgették le a hátralévő időt, és összességében megérdemelt győzelmet arattak.

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: Az első negyedben volt hat eladott labdánk, nagy része ráadásul ki nem kényszerített hibák után történt. Ezekből kaptunk legalább tizenkét pontot. A második negyedben Pustahvar kétszer is triplával büntette meg a védekezésbeli hibánkat, pedig a szombathelyiek távoli dobásaikra előzetesen direkt felhívtam a játékosaim figyelmét. Ezt követően visszajöttünk tetemes hátrányból, fordítottunk is, de a második félidőben végig csak rohantunk az eredmény után. Ez túl sok energiánkat felemésztett, megérdemelten nyert a Falco. A vezetőség és a játékosok felé már jeleztem, elérkezett az a szituáció, amikor úgy érzem, hogy egy új impulzus, egy új edző tudná csak kizökkenteni a csapatot a holtpontról. Ha az kell ahhoz, hogy a Sopron előbbre lépjen, hogy én távozzak, akkor megteszem. Rengeteget köszönhetek ennek a klubnak és a városnak, nem akarom még nehezebb helyzetbe hozni. Az este folyamán nyilván még visszatérünk erre a vezetőséggel, de bízom benne, hogy megértik a döntésemet, és elfogadják a lemondásomat.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC vezetőedzője: Jó mérkőzést játszottunk. Jól működött a védekezésünk és jó volt a támadójátékunk is. A játékosaim egytől egyig nagyon fegyelmezettek voltak, betartották azt, amit kértem tőlük. A szurkolóink is nagyon sokat segítettek, köszönjük nekik a biztatást. Teljesen korrekt volt ma minden.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!